Eftersnack!

Det studsar med, det svajar, snubblande nära och spelet blir bättre och bättre är en del av veckans innehåll av eftersnack.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


På med blåstället och jaga poäng oavsett hur det ser ut, var budskapet till ESK förra veckan från ”eftersnack” efter en sämre insats & prestation borta mot Sandviken. Lovisa Delby & Co tog mig på orden och åkte upp och skrämde livet ur tabelltvåan. ESK gjorde en bra match och kunde med en smula skärpa i lägena fått med sig behövliga poäng. Nu blev det inte så, men det är en accelererande form kan vi hoppas!

Det regnar in topplag på andra sidan för ESK nu, vilket kan ta på det mentala. Igår Svenska Cupen mot BK 30 där det blev ett väntat respass. Det fanns en del positiva inslag, men det som imponerade mest på mig var inhoppet av unge Rebecka Hemlin som mittback! Och nu väntar ett nytt topplag i damettan då tabelltrean (samma poäng som tabelltvåan Gefle) Bele Barkarby FF kommer på besök till Enavallen. Oväntade poäng är alltid lika smakrika.
Tips: 1-1.

Damer div.2:


Spelar Fanna BK så här är jag inte orolig, dem klarar nytt kontrakt. Det skrev jag sist och står fast vi det. Det är ”bara 6 poäng upp till P18 & Gimo och 7 till Forsby med 18 poäng kvar att spela om. Tufft, men möjligt efter att laget tagit sin första seger denna säsong hemma mot Västanfors.

Man skall dock ha klart för sig att detta var första gången som FBK mönstrade det bästa man har och då är man ett lag för div.2. När FBK tog sin första poäng gjorde hon 2 mål och när nu FBK tar sin första seger gjorde hon alla tre målen. Laget har fått fram en ny målskytt av rang i Ronja Aldén. Nu när Rebecca Sandbring inte kan vara med hela säsongen så är det mycket – mycket viktigt. Till helgen ställs FBK borta mot Gideonsberg och det är en klar poängchans.
Tips 2-2.

Damer div.3:


Onödigt naiva i spelet kostade poäng. NU är det dags att förstå att flytta bollen i det tempo som krävs för nivån annars blir det inga poäng denna säsong. Laget blixtrar till och spelar som man borde och då är det inget snack om att man är med i matchen mot Månkarbo, men det är tyvärr allt för mycket kladdkaka med boll just nu och då orkar laget inte stå emot omställningar i 90 minuter. Knivsta borta i helgen kan bli vändningen, men då krävs en avsevärd spelhöjning.
Tips 3-1.

Herrtrean:


Det studsar rätt och fel kan man säga i denna omgång av herrtrean.

ESK cementerar sin position som tabelletta efter att ha gjort processen kort med tabelltrean Vallentuna (numera fyra). 11 gjorda mål på två matcher och Jonathan Böckert fortsätter att producera. Med 2 mål mot VBK har han nu gjort 6 på två matcher! Att han nu har en ny lekkamrat som gjorde 2 mål mot VBK i – Victor Wernersson gör det än mer spännande. Att laget håller nollan igen och mot ett topplag är en tydlig signal till övriga lag i serien. Inför säsongen fanns en oro för att det släppte sin så mycket mål. Jag tycker det är på sin plats att vi lyfter på hatten för tränare – Martin Andersson. Vilket jobb han gjort med denna grupp under ett par säsonger – bra jobbat! Att det dessutom studsar med gällande övriga resultat i serien kan tyckas vara en del tur, men tur har man inte, det förtjänar man! Nu väntar tabelltrean Märsta (9p efter ESK). Vinst och man kan boka bankett för firande av serieseger och avancemang. För tabelltvåan IK Franke tar inte 9 poäng mer än ESK på de återstående 7 omgångarna!
Tips: 1-2

Håbo FF fick en smakstart då laget skrällvann hemma mot tabelltvåan IK Franke. Tränare Alexander Edstein talade då sig varm om en bra organisation som den avgörande faktorn till seger. Den var som bortblåst hemma mot Heby som vann med 4-2. Nu är laget illa ute kan man lugnt säga. På degraderingsplats och ett spel som inte talar för spel i div.3 nästa säsong, hoppas såklart på en bra avslutning och nytt kontrakt.

– Det är inte kört på något sätt, menar tränare Alexander Edstein. Men nu måste vi ta tag i det här och bli jämnar i våra prestationer, vinna matcher i rad och inte då och då.

Nu ställs laget borta mot Vallentuna och då krävs det en rejäl höjning om man inte skall bli överkörda. Tips: 2-0

Herrfyran:


FBK tog i söndags en mycket viktig seger trots att det inte såg speciellt bra ut i spelet sett över 90 minuter. Det är ju såklart en styrka i sig att vinna ändå och det var välbehövliga poäng. Nu kan laget sikta in sig på den övre halvan och det kanske kan ge den extra kick som behövs för att avsluta säsongen bra. Laget har chans på en tredjeplats i serien. Just nu är FBK 3 poäng bakom Bälinge som har platsen. Framför sig har nu laget så kallade poängmatcher med Tärnsjö hemma på fredag till att börja med.
Tips: 3-0.

Herrfemman:


Fortsatt knallhårt i toppen av serien med 8 omgångar (24 poäng) kvar att spela där hela sex lag är inblandade i toppstriden och två av dem är från trakten!

Södra Trögds IK är med i racet med 25 inspelade poäng och är 6 poäng från avancemang just nu. I denna omgången tog man en programenlig seger hemma mot IK Hinden. Inget att skriva hem om, men man gjorde vad man skulle och kan nu se fram emot kvällens betydligt tuffare drabbning borta mot tabelltvåan Vattholma IF på 28 poäng. Det är en sexpoängsmatch och ett vägskäl för STIK. Ett stort avbräck är såklart att man har en av seriens bästa målvakter – Markus Hedström avstängd. Här behövs en vinst om man fortsatt vill vara med i racet.
Tips: 1-1

SK Elvan leder andraklungan av serien med 19 poäng och tog en riktigt bra poäng i denna omgång hemma mot topplaget IFK Uppsala, men det var ”som sagt” snubblande nära full pott. Laget har ju lovat sig själva att göra en bättre säsongshalva på hösten och nu har man visat att man är på väg att hålla det utlovade, dem är ju obesegrade så här långt. Nu väntar beskedligare motstånd i IK Hinden på bortaplan och kan Elvan hålla rätt på hemmalagets omställningar och framför allt Joakim Persson så ser jag vinst som en självklarhet.
Tips: 1-3

Syrianska FF tuffar på och ser ut som en serievinnare. Det som talar emot är dem själva, är i varje fall känslan just nu. Kan dem hantera pressen? Seger i denna omgång mot tabelljumbon EIS, men det satt hårt inne och man darrade betänkligt i spelet. Nu krävs det att man släpper axlarna och höjer sig i prestationen om man vill hålla undan för jägarna som ligger och flåsar dem i hälarna. Redan ikväll ställs laget på ett mandomsprov då SFF möter IFK Uppsala på bortaplan och det kommer gå fort. På med blåstället rekommenderas. Också en sexpoängsmatch, men inget vägskäl för SFF, det är det snarare för IFK som inte har råd att förlora denna drabbning.
Tips: 2-2

Enköpings IS är i botten för att stanna, det finns inget – absolut inget som talar för något annat. Det skrev jag under våren och får nu ta tillbaka det. EIS visade upp något helt nytt både hemma mot SK Elvan i 45 minuter och senast mot tabellettan SFF i 90 minuter. En organisation i spelet som säkert kan överraska de flesta lag i serien, men finns fysiken? 8 poäng upp till säker mark och 24 poäng att spela om, inte omöjligt! Men då måste EIS ha samma lag övertid och även få tillbaka en del som inte var med senast. Nu väntar FC Bälinge hemma på måndag och då får vi svaret.
Tips: 2-1

Simma Lugnt!


Anders Löfgren

Lämna ett svar