Efterlängtad viktoria!!

Frida Haraldsson sex mål i segermatchen mot Rimbo. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fick ett trendbrott i damernas div.1 handboll då laget bortabesegrade Rimbo med 22-19 (10-8).

Det blev som väntat formstarka duon med Isa Ekström och Frida Haraldsson som visade vägen när EHF tidigt kopplade greppet om sexpoängsmatchen borta mot Rimbo. EHF gick fram till en 6-1 ledning efter bra spel defensivt och tog bra betalt, Ekström & Haraldsson svarar för dem inledande sex målen.

Hemmalaget vaknar sedan till och kommer tillbaka och har 5-6 innan Liza Burnelius gör säsongens fösta mål vilket betyder 5-7. Det var en två målsleding EHF fick med sig i en målsnål halvlek som stannar på 8-10.

Under den första kvarten av andra halvlek vänder Rimbo på matchen och är i ledning med 15-13, vilket tvingar Ken att kasta in timeout kortet. Det ger också effekt för EHF som återtar initiativet i matchen.

Vid ställningen 17-17 och dryga 10 minuter kvar att spela avgör EHF matchen då dem gör hela 5-0 på hemmalaget Rimbo. EHF vinner till slut matchen med 22-19.

Laginsats från alla enheter, hela vägen från vänster kant till höger. Grymt bra försvar och samarbetet med Elin (Bergsten) i målet, berömmer tränare Ken Hornö.

På högerkanten finns Isa Ekström i knallform och hon är såklart nöjd med segern.

Det var en riktig lagseger där vi är med från första minut! Det som avgjorde var att vi stod rätt bakåt, vilket gav enkla kontringsmål och hade tålamod framåt vilket gör att vi vågar gå för det! Jag är nöjd med matchen, dock missade jag en del i första halvlek men fortsatte att ta mina lägen.

Rimbo HK – Enköpings HF 19-22 (8-10)

Målen i EHF: Isa Ekström 6, Frida Haraldsson 6, Marlene Lindström 4, Frida Forsberg 3, Liza Burnelius 2, Amanda Gustafson.

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar