Efterlängtad seger för SK Elvan.

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan fick så äntligen en seger då man spelade hemma mot Tillberga.

Efter en mållös första halvlek skulle det lossna under de sista 45 minuterna och Elvan kunde inkassera en efterlängtad seger, men det lämnade ändå en hel del att önska i spelet.

– Det var väl ingen ”klang och jubel” föreställning direkt. Vi gick dock segrande ur denna träningsmatch. Viktigt då vi inte vunnit en match sedan 5 augusti. Vi vänder ett underläge till en 2-1 seger efter mål av Sebestian Hedebratt och sen mål på straff av Joel Hendar, berättar SK Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Hur såg det ut i spelet?

– Försvarsmässigt gör vi många saker bra men offensivt blir vi för stillastående och för få anfall där många är involverade. Passningstempot och ”snacket” på planen måste upp flera nivåer.

Hur ser det ut i truppen?

– Inför denna säsong har vi tappat flera viktiga spelare i Christian Pennerborn, Erik Forslund och David Rigo som lägger av. Sen kommer dom garanterat att ställa upp när det krisar. Sebbe Frisèn har tagit ett uppehåll (minst vårsäsongen).  Men vi har fyllt på. Joel Hendar & Alfred Johansson från Åsunda, Linus Nilsson från Fanna, Marcos Cruz från EIS, och sen två killar som utbildar sej på S1 som inte spelat på några år i nåt klubblag. Seth Ljunggren och Burac Gencer.

Hur har det varit så här långt på försäsongen?

– Vi har haft 25 spelare igång i träning men legat mellan 16-20 på träningarna. 26st kan låta mycket, men jag tror att vi behöver ha en väldigt stor trupp i år då 4-5 spelare försvinner efter vårsäsongen då dom ska in i lumpen. Sen är det åtta som tar studenten i år med allt vad det innebär. Tre som pluggar/jobbar inom det militära och där är det övningar som kan ställa till det. Så jag vet att det kommer behövas många spelare, berättar Lygnegård som fortsätter:

– Sen har vi haft och har skador på viktiga spelare. Jocke Johansson som var vår bästa spelare förra året är ljumskskadad och det kan ta tid. Linus Bylin har problem med ryggen och Axel och White har också problem med ljumske. Lägg därtill sjukdomar… Vi fick ju tyvärr ställa in en träningsmatch för 2 veckor sen. Men tycker att det går åt rätt håll. Tror vi behöver ha en 30 manna trupp i år.

SK Elvan – Tilberga 2-1 (0-0)

Målskyttar SKE: Sebestian Hedebratt, Joel Hendar.

Lämna ett svar