Efterlängtad seger för Loket!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK vann knappt men klart hemma mot nästjumbon KFUM Falun i Herrtvåans 7:e omgång.

Det var ett spänt Loket som kom till match med två raka förluster och förväntningarna på en seger hemma mot nästjumbon Falun var stor. Det skulle dock bli lika svårt som väntat och segern satt verkligen hårt inne.

Foto: Kent Lundqvist

– Påtagligt att killarna var skärrade och tagna av läget då vi tappar bollar och tar en hel del felbeslut i slutskedet av matchen, menar Lokets – tränare Peter Kokocha.

Det var ett Falun som tog med sig bussen in i Enahallen och parkerade den framför sitt eget mål vilket gjorde det svårt för hemmalaget att hitta fram till bra lägen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade en klar spelidé om hur vi ville spela och hantera den här matchen och det fungerade inte riktigt i den första perioden där vi inte alls får upp tempot i spelet och framför allt i deltagandet utan boll.

Det skulle trots det ändå vara Loket som öppnade målskyttet med 3,13 spelat då Kim Johansson frispelade Johan Alveus som tryckte in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna hade med knappa halva perioden spelat inte haft en chans, men från ingenting så lyckade Fredd Sundqvist från vänsterkanten kvittera till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock vara Loket som skulle gå till periodvila i ledning då Jakob Fertig tog ett av många skott från sin backplats som letade sig in i krysset till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så var det Falun som gjorde första målet som betydde 2-2 genom Fredrik Andersson, men spelmässigt så lossnade det en smula för hemmalaget som i övrigt var överlägsna. Med ett bättre nyttjande av lagspelet så kom man nu till allt bättre lägen, men skärpan i läget var inte alltid på plats.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi skapar en massa bra två mot en lägen, men i det sista momentet är vi inte tillräckligt skarpa och vi får inte ens avslut på mål vilket vi jobbat med sedan jag tog över laget.

Det skulle till slut komma utdelning för hemmalaget som gör 3-2 efter bra förarbete av Daniel Pärnebjörk som hittar Jonas Davidsson framför mål och han smäller distinkt in bollen i mål bakom gästernas målvakt – Jens Skoog.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar bara någon minut innan vi får se Alveus lägga en millimeterpass som skär rakt igenom Faluns defensiv och landar på bladet på Tobias Metzner som sprätter in 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

– En klart bättre period där vi nyttjar våra backar som vi vill och kommer till bra lägen och går rättvist till periodvila i ledning.

I den tredje och sista perioden så reducerar Falun omgående då Olle Janeröd på en kontring gör 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

Svaret kommer dock omgående då en stekhet Davidsson svarar för en snygg bollstöld bakom offensivt mål och pillar in 5-3.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett resultat som nog många med mig trodde skulle stå sig eller utökas av hemmalaget. Det blev dock ett minst sagt huvudlöst spel i slutskedet då Falun tar ut sin målvakt och spelade sex mot fem. Det kostade också en reducering till 4-5 genom Janeröd.

Foto: Kent Lundqvist

Men som tur var för hemmalaget var det bara 6 sekunder kvar av matchen vilket gör att Loket kan hålla undan och vinna knappt men klart.

Foto: Kent Lundqvist

– Otroligt skönt att vinna igen och det behövde vi verkligen. Det blev lite stissigt här i slutet med en del felbeslut, men vi kan ändå hålla undan och reda ut det hela, avslutar en lättad Loket-tränare.


Lokomotiv Grillby IBK – KFUM Falun 5-4 (2-1,2-1,1-2)

Skott: 20-22 (9-5,9-8,2-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (03,13) Johan Alveus, 1-1 (08:09) Fredd Sundqvist, 2-1 (14:36) Jakob Fertig.
Period 2: 2-2 (26:26) Fredrik Andersson, 3-2 (34:46) Jonas Davidsson, 4-2 (36:33) Tobias Metzner.
Period 3: 4-3 (42:45) Olle Janeröd, 5-3 (45:05) Jonas Davidsson, 5-4 (59:54) Olle Janeröd.

Utvisningar: Loket 1x2min. Falun 2x2min
Publik: 87

Spelarbetyg Loket:


Jonas Davidsson


Jakob Fertig


Daniel Pärnebjörk

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar