Efterlängtad seger för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK stod för ett trendbrott när laget vann bortamöte med GUSK i damettan.

– Så skön seger där vi alla stod upp och kämpade för varandra i 90 minuter, berättar en lättad ESK tränare Lovisa Delby.

ESK kom till start med en klar och tydlig idé om hur man ville genomföra matchen.

– Vi hade bestämt inför matchen att vi skulle spela tight defensivt och försöka hålla höjd i spelet för att komma till många avslut och på så sätt vinna matchen, berättar Lovisa.

Det var dock hemmalaget som tog initiativet inledningsvis.

– De satte tryck på oss med en hög press som vi hade svårt för initialt, men vi jobbade på bra och tog oss ur den första anstormningen, säger ESK-tränaren.

Det gav också utdelning med knappa halvtimmen spelad. Det var hemvändaren Clara Lindvall som presterade på sin vänsterkant och lyckades överlista hemmalagets målvakt Åsa Vallgård. 1-0 var också ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

– Vi var påtagligt trötta på många fötter, men det var som vi hade hoppats på då vi sagt att vi skulle lägga fler och mer maxlöpningar defensivt och offensivt än va vi tidigare gjort och det gav ju också resultat, menar Lovisa.

I den andra halvleken fortsätter ESK att hålla en bra nivå i arbetet med och utan boll. Det ger också laget chansen tre gånger om på vassa hörnor och tillslut så nickar Ina Burström in det avgörande 2-0 målet.

– Vi vinner och det var en skön känsla när domaren blåste av matchen. Nu tog vi in på GUSK som vi jagar i tabellen. Vi svarar på allt vi sagt innan matchen och vågar tömma oss rejält i arbetsinsatsen, det avgör, summerar Lovisa.

GUSK – Enköpings SK 0-2 (0-1)

Målen: 0-1 (29) Klara Lindvall, 2-0 (78) Ina Burström.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar