Efterlängtad seger för Bålsta FBC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC tog en efterlängtad seger i herrfyran hemma mot Loke IBK U då laget vann med 5-2 (2-1,1-1,2-0).

Efter fyra raka förluster så kom den efterlängtade segern hemma mot Loke IBK. Det var stora siffror, men det var jämnt hela vägen fram till den tredje perioden där avgörande kom.

I den första perioden var det BFC som tog ett litet grepp om matchen efter mål av Oskar Manninen och Niklas Piontek, men innan perioden var över så reducerar gästernas Erik Hedlund till 1-2.

I mellanakten är det mållöst fram till det är knappa två minuter kvar att spela av perioden. Då kvitterar gästerna till 2-2 genom Andreas Åkerblad, men med 1 sekund kvar av perioden så lyckas BFBC återta ledningen då Fredric Elofsson gör 3-2.

Matchen står och väger i den tredje och sista perioden, men när gästernas Reniers Henrik Borsch drar på sig en utvisning för liggande spel så skapar hemmalaget ett tryck som i svansen av den utvisning ger utdelning då Martin Aastrup gör 4-2. Två minuter senare så stänger Dennis Rampling matchen då han fastställer slutresultatet till 5-2.

Matchen var stabil rakt igenom. Det som avgör att vi försökte hålla högre tempo, hade tålamod på utdelningen. Dem var bra men vi höll dom utanför boxen och vi fick utdelningen, summerar tränare Viktor Johansson.

Bålsta FBC – Loke IBK U 5-2 (2-1,1-1,2-0).

Målskyttar BFBC: Oskar Manninen, Niklas Piontek, Fredric Elofsson, Martin Aastrup, Dennis Rampling.

Publik: 75

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar