Efterlängtad seger att bygga vidare på!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey tog en efterlängtad och viktig seger borta mot Köping HC.

– Ja, den var mycket efterlängtat, medger ESK-tränaren Anton Virtanen.

Det kom att bli en tight första period med ett ESK som kom ut starkt och skapade en hel del chanser att ta ledningen, men målskyttet fortsatte att spöka för laget. Istället var det KHC som kunde ta ledningen med 08,59 spelat. En puckvinst vid sargen och pucken till Lukas Carlsson som är resolut i avslutet när ha gör 1-0.

Efter det så är det rörigt i ESK ett tag och det är också mycket nära att gästerna utökar sin ledning, men ett par högoktaniga räddningar av Pontus Hagman reder ut stormen. Istället är det ESK som kan komma tillbaka och kvittera innan periodvilan. William Kaiser tar ett bra avslut som hemmalagets burväktare Jonas Eneroth räddar, men på returen håller sig Ludvig Wallin framme och rakar in 1-1.

I den andra perioden skulle ESK ta ledningen tidigt. I spel fem mot fyra så Tar sig Gustav Lindberg in i skottsektorn och vispar upp 1-2 i närmsta krysset.

Hemmalaget skulle dock komma tillbaka ganska omgående. ESK hinner inte sortera upp i egen zon och det straffar hemmalagets Christopher Norlin med att kvittera till 2-2, men bara 21 sekunder senare så hade ESk återtagit ledningen. Det blir ett minst sagt märkligt mål där Daniel Andersson avslutar över i plexiglaset och pucken studsar tillbaka i ryggen på Eneroth och i mål till 2-3.

ESK radar sedan upp chanser att utöka sin ledning, men Eneroth håller hemmalaget kvar i matchen med ett par högoktaniga räddningar. Med 13,29 spelat av perioden drar ESK på sig en kostsam utvisning. Hemmalagets Andreas Thelander kan kvittera till 3-3 med ett välriktat avslut.

I den tredje och sista perioden så skulle det bara falla ett mål och det skulle avgöra matchen. Med dryga halva perioden spelad så lägger Robin Nilsson en puck mot mål och där står Ludvig Wallin och kan styra in matchavgörande 3-4.

– Vi rycker upp oss ordentligt mot hur det såg ut i helgen och spelar ett mer moget spel där vi har tålamod i större delar av matchen och det känns som att det är det som avgör. Skönt att återigen få hänga dit den i powerplay. Det blev en riktig laginsats tillslut som jag tycker det finns mycket att bygga vidare på inför lördag, summerar Virtanen.

Se highlights här >>>


Köping HC – ESK Hockey 3-4 (1-1,2-2,0-1)

Skott: 31-34 (11-14,9-11,11-9)

Målen,

Period 1: 1-0 (08:59) Lukas Carlsson, 1-1 (17:06) Ludvig Wallin.
Period 2: 1-2 (21:23) Gustav Lindberg, 2-2 (25:58) Christopher Norlin, 2-3 (26:19) Daniel Andersson, 3-3 (33:51) Andreas Thelander.
Period 3: 3-4 (40:52) Ludvig Wallin.

PIM: 6 (4:0:2) – 8 (2:2:4)
Publik: 115

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar