Efterlängtad och behövlig seger för IK Nordia!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia vann den så viktiga hemmamatchen i herrfyran mot Frötuna IBF med 5-4 (3-1,1-3,1-0) efter ett sent avgörande.

Ja, det var skönt med den här segern, medger tränare Johan Lindh.

Nordia rivstartar matchen och gör 1-0 genom Fredrik Hellén redan efter 40 sekunder spelat av matchen hemma mot FIBF. Hemmalaget fortsätter att spela bra och tar också betalt. 2-0 kommer efter 6,30 genom Jouni Widberg och 3-0 efter 10,30 genom Joacim Svensson.

Gästerna skulle dock reducera till 1-3 innan periodvilan och då i spel fem mot fyra genom Marcus Frank. Det gav också FIBF ny energi och dem gör även 2-3 innan hemmalagets nästa mål kommer genom Jesper Östergren. Gästerna skulle dock göra match av det här igen då dem innan periodvilan både reducerar och kvitterar hemmalagets ledning, 4-4 inför den tredje och sista perioden.

Det skulle bli en period som blir spännande då 4-4 står sig ända till det är dryga 2 minuter kvar att spela av matchen då Hampus Haraldsson ger hemmalaget ledningen med 5-4. Gästerna får dock en gyllenechans att kvittera igen då Nordia åker på en utvisning med 48 sekunder kvar, den klarar dock hemmalaget ut och tar en efterlängtad och skön seger.

Vi startar bra och går snabbt upp i en 3-0 ledning sen börja domaren lägga sig i och han lade sig i till det grövsta, det var frislag och utvisningar för allt. Det gjorde att vi som brukar spela med mycket energi och fart visste inte vad vi skulle göra när domaren blåste lite hur som helst. Så resten av matchen var skit för oss då vi inte kunde spela vårt spel, men skönt med vinst, summerar Johan.

IK Nordia – Frötuna IBF 5-4 (3-1,1-3,1-0)

Målskyttar IKN: Fredrik Hellén, Joacim Svensson, Jouni Widberg, Jesper Östergren, Hampus Haraldsson.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar