”Efter matchen var vi besvikna på resultatet”

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: ESK fick ”bara” med sig en poäng borta mot Huddinge IF.

– Vi spelade 1-1 mot Huddinge på en väldigt snabb och därmed svårspelad konstgräsplan. Solen och värmen gjorde också att det stundtals blir lite konstigt spel, berättar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Det blev en ganska öppen inledning på matchen där hemmalaget skapade en riktigt farlig chans redan efter två minuter, men som tur var för ESK, tog nicken i ribban.

– Vi jobbar oss in i matchen och det känns som vi har kontroll även om Huddinge skapar ytterligare någon farlig chans. Vi skapar förre chansen än vi brukar göra. Har ändå tre farliga lägen i första halvleken, men avsluten går rakt på deras målvakt.

I andra halvlek får ESK en drömstart och gör 0-1 genom Maja Olsson efter knappt 30 sekunder spelat.

– Vi dominerar stora delar av andra halvlek, men skapar inte de riktigt heta lägena. Huddinge skapar i princip ingenting, så deras kvittering till 1-1 med 7 minuter kvar av ordinarie matchtid kommer som en riktigt kalldusch. Efter deras mål blir det lite rörigt i vårt försvar ett par gånger.

ESK skulle också få chansen att avgöra. I matchens sista minut får Maja en fin möjlighet, men hemmakeepern Josefin Backström lyckas avstyra.

– Efter matchen var vi besvikna på resultatet. Vi gör en helt okey match där vi är det bättre laget och borde ha vunnit. Trots allt är vi ändå nöjda med vårsäsongen, även om vi totalt sett borde tagit någon poäng till, avslutar Hemlin.

Nästa match är ni en träningsmatch mot Västerås SK Dam 31/7.

Huddinge IF – Enköpings SK 1-1 (0-0)

Målen, 0-1 (46) Maja Olsson, 1-1 (83) Evelina Sjöström.

Varningar: 0-1

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar