Effektivt Rimbo straffade ESK på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK missade chansen att klättra uppåt  tabellen då man föll hemma mot Rimbo IF i norra svealandsettan. Gästerna hade mer kvalité i anfallsspelet och vann till slut tämligen säkert.

-Tredje matchen i rad som vi håller spelet uppe men inte får någon utdelning, säger ESK:s tränare Tomas Karlsson.

Spelmässigt speglar inte slutresultatet fullt ut det som skedde på Enavallen där ESK inledde piggt.

Man skapade några halvskapliga bud på ledningsmål under första tio minuterna men matchens första heta målchans kom i 21:a minuten genom Rimbos Michaela Johansson. Avslutet dock utanför men anfallaren fick ett nytt läge minuten därpå och då satt 0-1 säkert bakom Jonna Böckert i ESK-buren.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan drog Lina Rosengren iväg ett hyfsat skott som gästernas keeper Olivia Palmquist fick sträcka ut på och i 33:e minuten prickade hemmalaget stolpen på en hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Där emellan var Michaela Johansson på vippen att utöka ledningen men den duellen vann Jonna Böckert med en vass räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Hon var dock maktlös när Kajsa Sund satte 0-2 i 37:e minuten och hade lite oflyt när hon lite senare motade bort ett inlägg rakt framför fötterna på Michaela Johansson som enkelt placerade in 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi blir hårt straffade bakåt och Rimbo var kliniska i sina avslut. Tungt med tre insläppta mål under en halvlek där vi ju för spelet långa stunder , säger Karlsson.

ESK behövde en snabb reducering i andra halvlek för att få kontakt men det var Rimbo som låg närmast nätkänning under inledningen. Jonna Böckert svarade där för flera bra räddningar och hade också hjälp av ribban.

Foto: Kent Lundqvist

-Jonna räddade oss kvar i matchen där, helt klart, säger ESK-tränaren.

Efter att Rebecca Sandbring skjutit över i bra läge började ESK trycka på och kvarten i på andra halvlek tilldömdes man en straff. Mittfältaren Elvira Gustafsson var säker från elva meter och nu uppstod det lite mera nerv i kampen då Rimbo var osäkra i sin backlinje.

Foto: Kent Lundqvist

Det där heta budet på 2-3 kom dock först på tilläggstid genom ett friläge för Rebecca Sandbring.

Foto: Kent Lundqvist

-Det vi tar med oss från den här matchen är att vi jobbar på  bra och tror mer på oss själva i andra halvlek. Vi borde nog utmana mer i offensiven men självförtroendet saknas i den delen. Gäller att fortsätta jobba hårt så kommer det att lossna framåt också, avslutar Tomas Karlsson.

Enköpings SK-Rimbo IF 1-3 (0-3)

Mål, 0-1 (22) Michaela Johansson, 0-2 (37) Kajsa Sund, 0-3 (41) Michaela Johansson, 1-3 (58) Elvira Gustafsson.

Varningar: 0-3.

Spelarbetyg, ESK


Elvira Gustafsson


Stephanie Paramio


Jonna Böckert


Lämna ett svar