Effektivt ESK vann!

Foto: Ken Lundqvist

Fotboll: ESK var effektivast i genrepet borta mot seriekollegan IFK Lidingö.

Det blev som väntat ganska ambitiöst i säsongens första och enda träningsmatch inför helgens premiär i Herrtvåan. Spelet påverkades även av att underlaget var svårspelat, men lagen gjorde vad de kunde för att hålla en hygglig nivå.

I den första halvleken är det ganska jämnt men det är hemmalaget som skapar de två hetaste chanserna där ESK-keepern Emil Pettersson visade klass. ESK skulle skapa ett par nästanchanser, men i slutskedet av halvleken vinner Mohammed Ibrahim boll och serverar Linus Zetterström öppet mål på bortre stolpen och det var 0-1 i halvtid.

I den andra halvleken så är det mer ESK som får spelet att fungera på ett bättre sätt både med och utan boll. Lagen gör också en hel del byten och här visade det sig att ESK absolut hade den bättre bänken.

Det blev mer och mer ESK som också kunde punktera matchen med en delikatess. Det var Andreas ”Tosse” Larsson som väggade med Zetterström och i bra läge så fastställde han slutresultatet till 0-2.

– En blandad insats som inte är så konstigt med förutsättningarna. Med 5 nya i startelvan som ska anpassa sig till vårt spelsystem och funka tillsammans så känns ändå prestationen helt ok där sista 20 minuterna av 1 halvlek är riktigt bra. Vi jobbar vidare och hoppas att insatsen/prestationen på lördag blir lika bra, men i fler och längre perioder förstås, säger ESK-tränaren Mikael Lindqvist

IFK Lidingö – Enköpings SK 0-2 (0-1)

Målen, Linus Zetterström, Andreas Larsson.

Lämna ett svar