Effektivitet saknades!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: Det blev en jämn och tight match när ESK Hockey tog emot Strömsbro IF hemma i Bahcohallen.

Det blev en bra förstaperiod för ESK hemma mot SIF där hemmalaget höll i taktpinnen med bra energi över hela isen. Det skapade chanser att ta ledningen flera gånger om, men gästernas bäste spelare denna kväll Adam Mattsson i målet såg länge och väl till att det var mållöst i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna stack upp då och då med ett blixtrande kontringsspel som satte hemmalagets defensiv på prov. Men med en bra organisation bakåt och Pontus Hagman i målet va omutlig.

Foto: Kent Lundqvist

I slutet av perioden tar så äntligen ESK betalt. Jesper Cederberg slår en millimeterpass som friställer Maximilian Popovic och han snärtar upp pucken stenhårt i ribban och i när bakom Mattsson till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så tappar ESK linjerna i spelet, men är fortsatt bra i energin och jobbet över hela isen. Det skapas också fortsatt en hel hög med bra chanser att göra mål, men effektiviteten är inte lika bra som spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Signifikativt för matchen påvisades i inledningen där Gustav Lindberg har ett friläge som räddas och minuten senare är det kvitterat till 1-1 genom Martin Naenfeldt.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle fortsätta i perioden. ESK skapar och skapar, men får lämna perioden i underläge 1-2 efter att Naenfeldt i spel fem mot fyra rakat in pucken i öppen kasse efter ett bländande spel.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är trist att vi inte kan ta vara på våra chanser som SIF gör, dom är supereffektiva i läget och därför är vi i underläge, konstaterar ESK-tränaren Christoffer Eriksson.

I den tredje och sista perioden så jagar ESK en kvittering och det skapas fortsatt högoktaniga chanser att måla, men det grinar fortsatt illa med avsluten som räddas av en heroisk Mattsson.

Foto: Kent Lundqvist

I stället för kvittering så kommer ett av få slarv av ESK i matchen. Hemmalaget tappar pucken i mittzon och SIF ställer om och trycker in 1-3 genom Emil Lundgren.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det pyspunka på ESK som tappar lite av energin och stridsmoralen. Det straffar sig också med 16,22 spelat av den sista perioden. Hemmalaget tappar puck igen, men den här gången i egen zon och då fastställer Viktor Ehn slutresultatet till 1-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi gör en bra match, men det som skiljer lagen i den här jämna matchen är effektiviteten där dom är mycket bättre än vad vi är ikväll. För oss gäller det att bara jobba vidare så kommer målskyttet då vi ha spelet på plats, avslutar ESK-tränaren.

Se highlights från matchen här >>>ESK Hockey – Strömsbro IF 1-4 (1-0,0-2,0-2)

Skott: 28-27 (7-9,14-12,7-6)

Målen,

Period 1
: 1-0 (18:39) Maximilian Popovic.
Period 2: 1-1 (24:10) Martin Naenfeldt, 1-2 (37:20) Martin Naenfeldt.
Period 3: 1-3 (52:55) Emil Lindgren, 1-4 (56:22) Viktor Ehn.

PIM: 6 (2:4:0) – 6 (2:4:0)

Publik: 296

Spelarbetyg ESK:


Niklas Rigelius


Tobias Smids/Jesper Cederberg


Albin Olofsson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar