Dyrköpt seger för FBK.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Tabellettan Fanna BK tog en programenlig seger hemma mot Uppsala-Kurd FK men det kostade.

Det var egentligen bara ett lag på planen när FBK spelade hemma mot UKFF men tyvärr kom matchen mer handla om att få så många spelare hela som möjligt efter 90 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag brukar aldrig gnälla på domarinsatserna, men idag … nej det var inte okey, säger en besviken FBK-tränare Ali Fares efter slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

Det är lätt att förstå då man efter 70 minuter spelat fått tre tunga namn på skadelistan. Först var det Markus Thorell som fick utgå med en skadad fot, Micael Tuhkanen som revs en stund senare och fick utgå med smärtor i ryggen. I dan andra halvleken var det Joakim Pettersson som fick utgå efter en sen tackling med ett skadat knä.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen var avgjord redan efter 45 minuter. Gästerna kom till Fanna IP och spelade modigt med hög press, men det kostade. På en snabb omställning gjorde Nelton Beckeld 1-0 i den 8:e minuten.

Foto: Kent Lundqvist

Det matchbilden skulle hålla isig. Med dryga 20 minuter gör Abed Ebrahim och ganska omgående sätter Andreas ”Tosse” Larsson 3-0 på straff.

Foto: Kent Lundqvist

Det stannade inte där. Innan halvtidsvilan får vi se ett läckert 4-0 mål. Leonardo Levenhagen klackar snyggt fram bollen till en fristående Oliver Wikell som trycker i bollen i mål.

Foto: Kent Lundqvist

– En stabil halvlek där vi har full kontroll på händelserna och är effektiva i våra lägen, berömmer Fares.

Den andra halvleken handlade oavkortat om att hålla sig undan fler skador, men ”som sagt” det höll inte. Men det skulle falla ett mål till i matchen och då är det Levenhagen som trycker in och fastställer slutresultatet till 5-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är såklart nöjd med segern, men att det skulle kosta så här är ju inte bra för avslutningen av serien. Vi får ge det veckan ut så får vi se hur illa det är för avslutningen, avslutar Fares.

Fanna BK – Uppsala-Kurd FK 5-0 (4-0)

Målen,  1-0 (8) Nelton Beckeld, 2-0 (22) Abed Ebrahim, 3-0 (26) Andreas Larsson, 4-0 (40) Oliver Wikell, 5-0 (77) Leonard Levenhagen.

Gula Kort: 2-2
Publik: 76

Spelarbetyg FBK:


Nelton Beckeld


William Thuuri


Oliver Wikell

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar