Dundermatch att vänta i herrtrean!

Foto: Kent Lundqvist

Tabelltrean Lokomotiv Grillby IBK spelar idag en helt avgörande match i jakten på seriesegern av herrtrean borta mot tabelltvåan IK Sirius FBC där bara vinst gäller för båda lagen.

Med fem omgångar kvar att spela av herrtrean i Innebandy spetsade det till sig rejält efter måndagens resultat där Loke IBK vann toppmatchen mot IK Sirius FBC. Loket som i allra högsta grad är inblandade i striden om serieseger fick den hjälp man hoppats på och är nu som tabelltrea bara 1 poäng bakom Sirius och Loke inför dagens bortamatch mot Sirius.

Jag är lite osäker på formen då det har varit magsjuka i veckan och träningen i måndags var inställd. Vi tror och hoppas att alla ska vara tillgängliga och fullt återställda på lördag, berättar tränare Anders Iggström.

Vad tror du Sirius mönstarar för lag och vadd blir det för matchbild?

– Troligen kommer Sirius med sitt bästa lag mot oss igen då de förlorade mot Loke och tappade förstaplatsen till dem. Förra matchen så utnyttjade de våra misstag i de två första perioderna och vi lyckades inte få in bollen, trots massivt spelövertag, i sista perioden. Anfallsmässigt så vågar jag påstå att vi är bättre medan de är något bättre i powerplay och i spelvändningar. Vi måste vara heta framför mål och gå på returer för det är något som deras målvakter har ströslat med varenda match vi har sett dem. Sen som alltid när vi möter ett spelskickligt och kontringsstarkt lag så måste vi vara lite mer defensiva och inte kliva för högt med fyra gubbar i anfallen. Sirius har en hel drös med uddamålssegrar denna säsong och är svårslagna. Jag tror dock att vi ska kunna nyttja vår rutin och ta med oss alla poäng hem, avslutar Anders

Matchfakta:
IK Sirius FC vs Lokomotiv Grillby IBK, Herr div.3: 18:e omgången.
12:00 IFU Arena E.

Senaste resultat Loket vs Sirius:
3-5 (1-1,1-3,1-1) förlust 11:e november.
Läs mer om matchen >>>

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar