Dubbla matcher i helgen trots allt!

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: ESK som pga. pandemin fick sin tilltänkta match idag hemma mot Boden inställd spelar istället hemma mot Borlänge.

Det går snabbt i hockey! ESK har nu klart med ny motståndare i dag lördag hemma i Bahcohallen då serien lagts om och Borlänge kommer på besök. Det stör inte ESK mycket då man har en bra träningsvecka i benen och känner sig redo att ta sig ann uppgiften.

– Veckan har varit bra och vi har tränat på och känner oss förberedda inför helgen. Det blev ju lite tvära kast inför helgens motstånd då Bodenmatchen blev inställd pga. Corona i deras trupp och istället ersattes av Borlänge idag och sen Kalix imorgon, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Även om det alltid är tuffa matcher i Allettan så ser lördagens match mot Borlänge ut som den svårare av helgens två matcher.

– Såg under fredagen på Borlänges match mot Östersund från i onsdags. Borlänge var matchen igenom strukturerade och disciplinerade i sin defensiv och tog samtidigt vara på de chanser de fick och gick segrande ur den matchen med 2-1.

Fagerlund förväntar sig en snarlik match idag med två organiserade lag som drabbar samman medans söndagens uppgift kan komma att utspelas på ett annat sätt.

– En tajt match där det gäller att ha tålamod i defensiven samt sätta dit chanserna vi får. Kalixmatchen tror jag kommer se lite annorlunda ut. Tycker att Kalix är skickliga i spelet med puck men kanske inte lika strukturerade i defensiven som de lag vi mött hittills i AllEttan. Det gäller dock att vara ödmjuk och vi kommer att behöva visa stort tålamod och göra en riktigt bra prestation för att ta hem poängen även i denna match.

Vad hoppas du på att komma ut med efter den här matchhelgen?

– Förra helgen gjorde vi bra prestationer på bortaplan och fick med oss 2p hem. Förhoppningsvis kan vi höja oss lite till så att vi också tar hem vår första 3-poängare i AllEttan redan idag mot Borlänge, avslutar Fagerlund.

För ESK är det osäkert huruvida Johan Eek, Niklas Rigelius och William Kaijser kommer till spel i helgen.

Se lördagens match live här >>>

Match: ESK Hockey vs Borlänge HF 16:00 i Bahcohallen.

Lämna ett svar