Dubbla matcher för EIBK dam i helgen!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK spelar dubbla matcher i helgen i damernas div.1, lördag mot tabelljumbon Sundborn och på söndag mot obesegrade tabellettan Storvreta.

Vi har två riktigt tuffa matcher i helgen och båda sätter lite hjärnspöken i en som spelare, menar Louise Andersson.

Hur har veckans förberedelser varit?

Vi har haft tre innebandyträningar i veckan, vi har kört på tufft med mycket intensiva pass. Tränat mycket anfall med press, samt att spela oss ur press.

Vad tror du om dagens match, en måstematch?

Dagens match spelar vi mot bottenlaget Sundborn som inte har vunnit en match, det viktigaste i den matchen är att verkligen gå ut och ge 100%, man vinner inte en match genom att bara sätta ut skorna och tro på vinst, viktigt att alla går ut och ger allt och jobbar för laget. Blir en tidig match och en lång resa upp till Falun så det gäller att tagga till från morgonen, det är en riktigt viktig match och vi måste få med oss 3 poäng.

Och morgondagens match är mot tabellettan Storvreta, hur går tankarna?

Söndagens match vet vi kommer bli den tuffaste denna säsong, serieledarna på bortaplan. Här gäller det att vi inte göra samma sak som vi gjorde mot Sirius borta, ha för mycket respekt att vi inte vågar spela spelet eller gå in i närkamperna. Storvreta är ett riktigt bra lag och satsar såklart att gå igenom säsongen obesegrade och det är de matcher som är riktigt roliga att spela, skulle vara en riktigt bra känsla att ge dom en riktig tuff match. Vi är riktigt taggade efter förra helgens sura förlust, vi behöver ta poäng för att klättra i tabellen och det ska vi se till att fixa, avslutar Louise.

Matchfakta:
18/11: Sundborns GoIF vs Enköpings IBK, Dam div.1 8:e omgång.
12:30 Lugnet D.

19/11: Storvreta IBK vs Enköpings IBK, Dam div. 9:e omgången.
17:30 IFU Arena

Senaste resultat EIBK:
3-4 hemma mot Hagunda IF 11:e november.

Nyheter i truppen:
Fullt lag förutom Emma Carlsson som är borta pga sjukdom och tveksamt med Louise Andersson med ryggproblem.

Sagt om motståndet:
Sundborns GoIF är tabelljumbo med 0p, 19 gjorda mål precis som EIBK men 40 insläppta. Poängdrottning i laget är nyförvärvet från IBF Falun – Elsa Wigren.
Storvreta IBK är obesegrad tabelletta med 21p. Poängdrottning i laget är unge Linnea Hammar (15år) på 16p (13+3).

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar