Dubbla förluster för Sverige!

Foto: Privat

Enköpings tjejen – Beata Olsson har varit iväg med F-18 Landslaget i Norge för två landskamper.

Förbundskapten Anders Johansson fick två riktiga värdemätare med sitt F18-landslag inför stundande EM-kval på hemmaplan nu i oktober. Sverige ställdes mot Island och Norge i norska Sandefjord med Enköpingstalangen Beata Olsson i truppen.

Sverige startade mot Island och det blev rena rama målkavalkaden. Redan i den femte matchminuten så tar Sverige ledningen med 1-0 genom Evelyn Ijeh.

– Första halvlek spelar vi riktigt bra anfallsfotboll, särskilt sista kvarten, berättar FK-Johansson*

Sverige utökar sin ledning till 2-0 genom Emma Engström med knappa halvtimmen spelat av matchen. Det är sedan bud på mer, men närmare än ett ribbskott av Lisa Johansson kommer man inte.

I den andra halvleken vaknar Isländskorna till och på endast 9 minuter vänder dem på matchen och leder med 3-2. Det är ett mycket lyckat byte som förändrar matchbilden, in i halvtid med Sveindís Jane Jónsdóttir och hon behöver 15 sekunder på sig att reducera till 1-2, starten på vändningen!

Ribbträffande Johansson får ordning på siktet i den 58:e minuten och kvitterar till 3-3. Då tar Sveindís Jane Jónsdóttir fart igen och er till att Island återtar ledningen med sitt andra mål i matchen.

Sverige har långt ifrån givit upp matchen och kommer tillbaka en gång till när Ijeh kvitterar till 4-4 med nio minuter kvar att spela av kampen. Tyvärr, för Sveriges del, så var inte Sveindís Jane Jónsdóttir klar med målskyttet. I den 89:e minuten fastställer hon slutresultatet till 5-4.

– Gör man fyra mål ska man vinna. Det är klart, men man får se det i sitt sammanhang. Det handlar om att vi är relativt orutinerade och att vi blir stressade när de kvitterar tidigt. Det här är viktiga lärpengar. Vi är här för att få erfarenhet och det fick vi verkligen, säger FK-Johansson som samtidigt konstaterade att offensiven hade klara plustecken.

Beata kom in och fick 10 minuter och gjorde det bra.

I den andra landskampen mot Norge fick Beata starta och spelade i hela 66 minuter, det får anses vara riktigt bra då hon är ett år yngre än de flesta i truppen. Matchen blev tuff och hemmanationen skulle visa sig var numret större och vinner med 2-0 (0-0)

Beata var nöjd med landskamperna och upplevelsen, men inte resultatet.

– Vi var ett lag som inte tränat så mycket tillsammans. Trots det var träningarna riktigt bra och matcherna helt okej. Vi kunde absolut presterat bättre och resultaten är inte bra. Jag är helt okej nöjd med min insats. Norge var tuffare än Island men även Island var tuffa, berättar Beata.

– Vi kan väl konstatera efter de här matcherna att vi är fysiskt lite efter de här två nationerna, säger FK-Johansson som dock ser fram emot EM-kvalet på hemmaplan om en månad med tillförsikt.

I början av oktober går Sverige in i det första EM-kvalstadiet och man har förmånen att få göra det på hemmaplan, i nordvästra Skåne.

Vad tror du om dina chanser att komma med och när kommer kallelsen?

– Jag osäker på mina chanser och kallelsen kommer ut 14 dagar innan, avslutar Beata.

EM-kval i Skåne >>>

* Källa: SVFF

Lämna ett svar