Dubbla förluster för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK förlorade båda helgens hemmamatcher i Damtrean.

Under lördagen så var IBF Roslagen på besök och det skulle komma att bli en jämn match som avgjordes i den tredje och sista perioden. EIBK tog ledningen med 1-0 genom Louise Andersson, men det var kvitterat till 1-1 innan perioden var över.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten var det fortsatt jämnt och det stod och vägde innan gästerna kunde gör ett sent 1-2 mål genom Rebekkah Nordberg. Madelene Johansson kvitterar dock i den tredje och sista perioden, men bara 7 sekunder senare var det 2-3 och dryga minuten efter det så avgör gästernas Amanda Kuuisto när hon fastställer slutresultatet till 2-4.

– Vi vinner skotten med 31-21, men har svårt att hitta in på mål. En bra match av oss där vi är värda poäng, menar EIBK-tränaren Benny Brundell.

Söndagens match hemma mot Viking Ålands Sports Club blev av liknande slag. EIBK var det spelförande laget men man är inte alls på tå i inledningen av match då gästerna gör både 0-1 & 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK skulle dock repa sig innan perioden var över och efter två mål av Felicia Karlsson var det kvitterat inför mellanakten.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir en bra period rakt igenom för hemmalaget bortsett från att man släpper in två mycket billiga mål och får jobba i uppförsbacke. EIBK gör ett mål i perioden och då är det Julia Brundell som nyper till med en backhand vilket gör att det är 3-4 inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar bara 21 sekunder för gästerna att ta ett grepp om matchen då Marie Waarheid gör 3-5 efter ett blixtrande anfall.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK kommer dock tillbaka och ställer en sista fråga på en kontring där Emma Brundell slår en mycket bra passning till hemmalaget bäste spelare i matchen – Ida Andersson som med öppet mål inte nöjer sig med att bara raka bollen i mål utan hon dundrar upp den i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

Trots en jätteforcering under de avslutande 7 minuterna så lyckas inte EIBK få till en kvittering, närmare en att bollen rullar på mållinjen kommer man inte och man får istället inkassera sin andra förlust i helgen.

Foto: Kent Lundqvist

– Surt såklart, men vi får skylla oss själva då vi bjuder på alldeles för enkla mål. Vi är även värda poäng i den här matchen, men det handlar om att sätta sina chanser, avslutar Benny.

Enköpings IBK U – Viking Ålands SC 4-5 (2-2,1-2,1-1)

Skott: 21-18 (7-8,9-4,5-6)

Målen EIBK: Felicia Karlsson 2, Julia Brundell, Ida Andersson.

Utvisningar: 0x2min – 1x2min

Damtrean >>>

Lämna ett svar