Dubbelhelg för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK har en tuff helg med dubbla matcher i damernas div.1. Idag IBF Borlänge hemma och imorgon Gävle GIK borta.

Vi har haft två pass denna vecka, vi har kört på ordentligt eftersom vi har två matcher i helgen så behöver vi vara riktigt förberedda, berättar Louise Andersson.

Svårt att ha dubbla matcher en helg?

Vi fokuserar på första matchen hemma mot Borlänge. Vi har mött dem några gånger och första året var dem riktigt bra, då har vi överskattat dem när vi mött dem åren efter. Senast vi mätte dom spelade vi hemma i ilian och matchen slutade 2-3, en riktigt jämn match och väldigt bra spel från oss, berättar Louise.

Vad blir viktigast i matchen?

Viktigt att vi tänker på att inte tappa billen vid mittzon och vara stenhårda framför vårat eget mål så ska det nog gå vägen, 3 riktigt viktiga står på spel båda matcherna, Men vi kommer fokusera helt på vårat spel och göra det som vi gör bäst, ordentligt försvar och snabba kontringar, menar Louise.

Tankar om söndagens match?

Söndagens match är ju riktig revanschmatch. Serien vänder och vi möter Gävle borta. Vi spelade premiären hemma och gjorde det sådär, vi bjöd in dem för mycket i matchen och satte inte våra chanser. Nu är vi revansch sugna och vi ska göra allt vi kan för att plocka hem 3 poäng i denna match också. Så nu är det bara att tuta och köra, avslutar Louise.

Matchfakta:
Enköpings IBK vs IBF Borlänge, Dam div.1 12:e omgången.
16:30 i S:t Ilianshallen.

Gävle GIK vs Enköpings IBK, Dam div.1 13:e omgången.
13:00 i Alfahallen.

Senaste resultat EIBK:
2-0 seger borta mot Hofors IBK, 3:e december.

Nyheter i truppen:
Till matcherna åker EIBK med fullt lag, alla är friska och taggade för uppgifterna!

Sagt om motståndet:
Borlänge: Dem har några riktigt bra spelare, möjligt att de är några som bytt lag eller liknande då de inte gått lika bra som tidigare år. Poängdrottning är Moa Lindén på 11p (6+5) på 7 spelade matcher. Värvad under säsongen från Allsvenska Strömsbro IF.

Gävle: Spelare att hålla rätt på är Maja Johannesson med 20p (16+4).


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar