Dramatik på Enavallen!

Foto: Kent Lundqvist

Efter stor dramatik kunde Enköpings SK vända och vinna hemma mot Märsta IK med 3–2 (1–0). Inhopparen Adrian Alan blev matchvinnare med segermål på tilläggstid.

-Riktigt skönt. Det är inte ofta man får avgöra en match, en mycket viktig sådan dessutom, säger Adrian.

Märsta, under ledning av Kaj Eskelinen, kom till Enavallen med tre raka segrar och såg länge ut att bärga en ny fullpoängare i fjärde omgången. Gästerna hade vänt 0–1 till 2–1 och med bara några minuters spel kvar. En forcering från ESK innebar dock kvittering och sedan avgjorde Adrian Alan en svängig match med flera olika ansikten.

-Willy Wickman lyfte bollen fån höger till bortre stolpen där den spelades in centralt i straffområdet. Sedan kom den ut till mig och jag hann bara tänka att få bollen på mål. Fick på en bra träff och den satt ju fint intill stolpen, lite tur också.

Första halvlek dominerades med eftertryck av ESK och förutom 1–0 i nionde minuten genom Chester Castellaw fanns det bud på betydligt mer. Patrik Lundemo och Jonatan Böckert hade rejäla målchanser och det var Märstas keeper Victor Elfström som höll laget kvar i matchen.

-Vi borde ha avgjort redan i första halvlek, tycker Alan

ESK-tränaren Martin Andersson höll med.

-Irriterande att vi inte kan göra fler mål och ha en större ledning. Spelmässigt gör vi det jättebra och där är jag nöjd.

Inom ett par minuter tidigt i andra halvlek bytte matchen skepnad. I 54:e minuten kvitterade Märsta på en straff som föregicks av ett misstag från annars säkre ESK-keepern Gustaf Persson. Ett par minuter senare krutade Fredrik Lundberg in 1–2 från distans och nu blev det rörigt i ESK.

-Det var panik och frustration i vårt spel. Alla ville framåt men vi fick inte till det och blev ofokuserade, säger Andersson

Det dröjde till kvarten kvar innan ESK fick till en forcering för utjämning. Chanserna började dyka upp och både Jonatan Ålin och Patrik Lundemo var nära nätrassel. I 87:e minuten kom så kvitteringen. Mittbacken Pontus Lundén följde med i ett anfall och efter förarbete från Jonatan Ålin nickade Lundén först i ribban, tog själv hand om returen med pannan fram till 2–2. ESK gick sedan för tre poäng och så blev också fallet efter Adrian Alans fullträff i 92:a minuten.

-Ett styrkebesked att vi kan komma tillbaka och vinna. Så här bra utdelning på de fyra första matcherna har inte jag varit med om, säger Adrian Alan.

Martin Andersson var inte överraskad över matchens utgång och dramatiken i slutskedet.

-Nej, vi har gjort flera konstiga vändningar i tidigare matcher trots att vi inte spelat bra. Tyder på en viss styrka men tråkigt att vi försätter oss i såna här situationer. Jag är supernöjd med resultatet, känns dock som vi lite ”rånar” Märsta på poängen.

 

Enköpings SK – Märsta IK 3–2 (1–0)

Mål, 1–0 (9) Chester Castellow, 1–1 (54) Andreas Munter, 1–2 (56) Fredrik Lindberg, 2–2 (87) Pontus Lundén, 3–2 (90) Adrian Alan.

Varningar: 0–2.

Publik: 225

Övriga resultat & tabell >>>

One Response to Dramatik på Enavallen!

Lämna ett svar