Dramatik när EIBK vann första poängen!

Det blev en tuff kamp mellan EIBK och HIF. Foto: Kent Lundqvist

Det blev en högdramatisk tillställning när Enköpings IBK F03/04 vann första poängen i serien genom att spela 3-3 (1-0,1-2,1-1) hemma mot ett bra Hagunda IF.


– Det är alltid jämnt når vi spelar mot HIF, förra året vann vi en och förlorade en så att det blev jämnt idag var väntat, berättar tränare Patrik Borén.

EIBK rivstartar matchen och är laget som skapar chanser. Det ger också utdelning med 5,14 spelat då Emilia Sörlin har ett friläge som gästernas målvakt – Elna Blad-Holmqvist räddar, men returen petar Sophie Norell i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande Hagunda har mycket boll men kommer inte riktigt in på mål där hemmadefensiven är stark. Det gör att de flesta farliga skotten kommer från distans, som i med 9,50 spelat då Felicia Engdahl lossar ett kanonskott som hemmalagets målvakt – Felicia Wängberg räddar med en strålande benparad.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK fortsätter att skapa de vassare målchanserna och dem flesta på kontring som i den 13:e matchminuten då Lisa Borén jobbar sig loss, men avslutet klingar i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden så svänger matchbilden, nu är det mest boll på EIBK och de vassa kontringarna kommer från gästande HIF. Med 4,21 spelat av mellanakten så kommer också en välförtjänt kvittering, det är Emma Göthlin som tar köksvägen och lyckas pilla in 1-1 på egen retur bakom Olivia Wennerström som stod i mål i andra perioden.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK fortsätter att ligga på men avsluten räddas av Elna eller så är målramen i vägen, hemmalaget har tre bollar i målramen och istället så är det gästerna som tar ledningen i matchen. Det är Emilia Högosta som får ett jätteläge och förvaltar det med ett jätteskott som betyder 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK ger dock inte upp det här utan fortsätter att trycka på mot gästernas mål och tillslut ger det utdelning, Frida Berg skickar in en boll framför mål och den studsar på spelare och målvakt i mål till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir dramatiskt i den tredje och sista perioden där båda lagen verkligen går för ett avgörande. EIBK kopplar ett visst grepp om händelserna och är lite vassare i spelet. Redan efter 1,05 spelat har Berg ett friläge men prickar stolpen och minuten senare är det Miranda Erikssons tur att i bra läge pricka stolpen, det hänger ett ledningsmål i luften kan man säga.

Det skulle komma med 5,31 spelat där Meja Blomberg passar in bollen framför mål där Louise Yap styr in 3-2 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle dock komma tillbaka och kvittera ganska omgående, det är duktige Ida Fagerström som lämnas ostörd i slottet och hon lyckas överlista hemmalagets målvakt – Wängberg och det är 3-3 med knappa 7 minuter kvar att spela av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Slutskedet av matchen blir dramatisk och publiken lever med och hejar med vilket ger lite av en finalkaraktär på matchen. Lagen har ett par chanser att avgöra men matchen slutar rättvist 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blev en spännande och rolig match där vi tar vår första poäng för säsongen och det är vi glada för. Alla gör det jättebra och alla får chansen att prova nya positioner, vilket är glädjande för oss. Båda målvakterna gör en mycket bra match, summerar Patrik.

Enköpings IBK – Hagunda IF 3-3 (1-0,1-2,1-1)
Skott: 31-26 (8-9, 12-7, 11-10)

Målen,
Period 1: 1-0 (05:14) Sophie Norell.
Period 2: 1-1 (19:21) Emma Göthlin, 1-2 (24:18) Emilia Högosta, 2-2 (26:01) Frida Berg.
Period 3: 3-2 (35:31) Louise Yap, 3-0 (37:13) Ida Fagerström.

Publik: 54

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar