Drama på Fanna IP!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett rysligt drama på Fanna IP när Fanna BK tog emot mot Brottby SK i sista omgången av herrfyran.

– Det blev så mycket som man kan önska av en match, vilken underhållning, konstaterar FBK-tränare Göran Westerberg.

Matchen rivstartar med att gästande BSK tar ledningen med 1-0 redan i den andra matchminuten då Robert Berger lättvindigt får nickskarva in en vänsterhörna. FBK svarar omgående med att sätta tryck och får också utdelning i den femte matchminuten då Daniel Kjöraas får en lös boll mitt i boxen och trycker in 1-1.

Efter det så är det ett massivt tryck mot BSK som har det besvärligt defensivt. FBK radar upp nästan-chanser och ett par riktigt heta chanser som ett friläge för Markus Thorell som räddas till en resultatlöshörna och ett friläge för Stefan Jansson snyggt framspelad av Thorell, men avslutet går klockrent i insidan av stolpen och ut igen.

I stället för hemmaledning så är det BSK som kom att gå till halvtidsvila i ledning med 2-1. En omställning i den 39:e minuten hittar fram till Peiman Afshari som iskallt lobbar över hemmakeepern Joakim Lindau.

Den andra halvleken blir lika intensiv men nu skapas det inte lika mycket chanser. FBK är det lag som är oftast på offensiv planhalva och i den 48:e är det nära då Mikael Bodin nickar en höger hörna, men precis utanför. I den 62:a är det nära igen då Jansson rinner igenom, men gästernas keeper-Christian Bergström räddar och ganska omgående så har samme Jansson en rungande frispark som stryker överliggaren.

Det skulle tillslut ge utdelning. I den 72:a minuten så tilldöms FBK en frispark en liten bit in på offensiv planhalva. Den frisparken slår Bodin bra och för på bollen kommer Jansson med pannan och kvitterar till 1-1.

Den sista delen av matchen jobbar och sliter båda lagen för att hitta fram till ett avgörande. Både FBK och BSK går ned på trebackslinje, men inget hjälper och matchen slutar med delad pott. Det skulle dock sluta väl för båda lagen då det räckte för att BSK skulle vinna serien och klara för div.3 och FBK förlänger säsongen med ett kvalspel om en plats i div.3

– Så kul för alla inblandade. Vi gör en så bra match och skapar tillräckligt för att vinna så det här värmer, summerar FBK-tränaren Göran Westerberg.

Kvalspelet startar preliminärt onsdagen den 10/10.

Fanna BK – Brottby SK 2-2 (1-2)

Mål, 0-1 (2) Robert Berger, 1-1 (4) Daniel Kjöraas, 1-2 (39) Peiman Afshari, 2-2 (72) Stefan Jansson.

Varningar: 2-2
Publik: 125

Spelarbetyg FBK:


Fanna BK

Resultat & tabell >>>

One Response to Drama på Fanna IP!

Lämna ett svar