Domarna i fokus när BHC tappade poäng!

BHC skapade mängder av chanser att men lyckades inte. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC fick jaga hela kvällen i sexpoängsmatchen hemma mot Flemingsbergs IK där tyvärr domartrion kom att hamna i fokus och fällde avgörandet i en tight match som slutade 4-5 (1-2,2-1,1-1,0-1).

Trist att det skall sluta så här, vi var absolut värda bonuspoängen och kanske mer, menar BHC tränaren Fredrik Stenberg.

Visst var det så, BHC var det bättre laget sett över 60 minuter. Det räcker aldrig att vara det bättre laget, man behöver ta betalt också och det gjorde inte hemmalaget till skillnad mot FIK som var snuskigt effektiva.

Foto: Kent Lundqvist

BHC startar matchen optimistiskt, men hade tydligen inte läst på läxan? I FIK spelar man på omställningar så det dånar om det, framför allt Kristopher Dahling och Victor Wahlqvist var knivskarpa. Ett svagt offensivt agerande ger ett dåligt byta av BHC och det straffas av Wahlqvist som gör 0-1 på en omställning med assist på Dahling.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så kommer även 0-2, återigen en tappad puck på fel ställe offensivt av BHC straffas av Dahling som hittar avslutare Wahlqvist. 42 sekunder senare tar hemmalagets Robert Olofsson tag i det själv då han ger sig ut på utflykt från sin backplats och bombar in 1-2 vilket står sig in i andra perioden.

Foto: Kent Lundqvist

BHC är fortsatt laget som för matchen i mellanakten och när man flyttar pucken istället för att transportera den samma får man låna och bra anfall på FIK. Gästande målvakten Adam Lundkvist svarar dock för en räcka bra parader och i stället så är det FIK som kan göra 1-3 genom Dahling i spel 4 mot 4.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle komma tillbaka och det genom bra spel i fem mot fyra. Två gånger om målar Adrian Sjöqvist assisterad av Robert Olofsson och båda gångerna tar det 6 sekunder vilket ger 3-3 inför den tredje perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Det är FIK som startar perioden bäst och har en puck i målramen av Wahlqvist med 2,55 spelat. BHC jobbar sig in i perioden och är laget som ligger närmast ett ledningsmål. Då kommer en olycklig sekvens i dubbel bemärkelse, Linjedomaren kommer i vägen för Olofsson när han skall vända upp och det ger FIK fritt fram att göra 3-4 Mathias Lundqvist och att samme linjedomare sedan tar en utvisning på en hemmaspelare för att han reagerar kan bara tillskrivas som omusikaliskt.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det är mycket olyckligt i båda situationerna. Att han står i vägen är inte mycket att säga om, men att han tar en utvisning på reaktionen är riktigt dåligt, medger Stenberg.

BHC jaga sedan en ny kvittering och skapar en hel del chanser och framför allt Gordy Boonel som i fritt läge framför mål två gånger om skjuter över och utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Boonel skulle dock få revansch med dryga två minuter kvar att spela av den tredje perioden då han på volley snyggt styr in Viktor Brokvist höga passning till 4-4.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen går till övertid och här är det FIK som skapar dem hetare chanserna, men det skulle återigen bli linjedomaren som skulle hamna i fokus – tyvärr. På en omställning med 48 sekunder kvar att spela så gör Kristopher Dahling 4-5, men det är på en solklar offside.

Foto: Kent Lundqvist

Ja det här var surt och trist att det skall avgöras på detta sätt. Tycker inte vi skall förlora det här då vi gör en rakt igenom bra match och borde avgöra under ordinarie matchtid. Det är många som gör det bra, men 1:a linan gör ju alla 4 mål så dem förtjänar såklart beröm, men även unge backen David Sahlin, summerar Stenberg.

Bålsta HC – Flemingsbergs IK 4-5 (1-2,2-1,1-1,0-1).

Skott: 45-33 (12-9,16-11,15-8,2-5)

Målen,
Period 1: 0-1 (08:37) Victor Wahlqvist, 0-2 (11:47) Viktor Wahlqvist, 1-2 (12:39) Robert Olofsson.
Period 2: 1-3 (27:24) Kristopher Dahling, 2-3 (29:29) Adrian Sjöqvist, 3-3 (36:32) Adrian Sjöqvist.
Period 3: 3-4 (50:46) Mathias Lundqvist, 4-4 (57:56) Gordy Boonel.
Period 4: 4-5 (64:12) Kristopher Dahling.

Utvisningar: 12 (2:6:2:2) – 10 (2:6:2:0)

Publik: 205

Spelarbetyg BHC:


Robert Olofsson


Adrian Sjöqvist/David Sahlin


Gordy Boonel
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar