DM tävling med stort engagemang och många medaljer.

Hannes Erlingson, segrare på 60m Foto: Daniel Erlingsson.

Upplands friidrottsförbund arrangerade distriktsmästerskap under helgen 31/8-1/9.

En tävling som väckt stort engagemang och på plats fanns totalt 267 tävlande från de flesta av länets alla klubbar. Givetvis så även Bålsta IK med en stor trupp tävlande i åldersklasserna från P/F11 till P/F17. I åldersklass P/F11 genomfördes tävlingen som en femkamp där poäng samlades och summerades till ett sammanslaget resultat.

Bålsta IK hade en större skara än någonsin på plats med trettio ungdomar och nio stycken veteraner vilket gjorde att truppen utgjorde närmare femton procent av det totala startfältet.

Fredrik Lång vinnare på 1500m. Bild: Fredrik Lång.

Helgens främsta medaljplockare inom klubben visade sig bli Leona Widell F13. Hon visade på sin stora bredd genom att starta i nio olika grenar inom både löp, hopp och kastdisciplinerna. Att starta i så många grenar under en helg är en utmaning i sig. Att dessutom komma på medaljplats i samtliga grenar är definitivt en bedrift. När tävlingen summeras kan Leona glädja sig åt en samling om hela fem silver och fyra brons.

Även Ivan Nilsson P12 prövade likt Leona sin förmåga nio olika grenar, främst inom kast och löpning. Kronan på verket för Ivan blev spjuttävlingen där han med hela fem meters marginal lyckades att ta guld. Till samlingen under resten av tävlingen lades sedan tre silver och tre brons.

Evelina Lång hade även hon en lyckad helg med en guldmedalj på 1500 meter, fyra silvermedaljer och avslutningsvis ett brons. Evelinas 1500 metersloppet visade sig dessutom ha en trevlig knorr när det uppdagades att den i finalen ifrånspurtade tvåan egentligen inte tävlade i F12 som Evelina, utan i F13 och därmed var ett år äldre. Som ordspråket säger, en stark vilja kan försätta berg!!

Listan på medaljörer kan göras avsevärt mycket längre och samtliga deltagare kan känna sig stolta dels över bra resultat och en god stämning under helgens tävlande. Summerat efter helgen då den sista släggan kastats och varvklockan klämtat sin sista gång så slutade helgen med hela fyrtiotvå medaljer i de individuella grenarna, oräknat mångkamparnas resultat, till klubbens ungdomar.

Linnea Westerberg, två guld och två nya personbästa i diskus och slägga, Bild: Martin Westerberg.

Men förutom ungdomarna så fanns även ett gäng tävlingssugna veteraner från klubben på plats. Damerna dominerade medaljskörden med hela nitton medaljer mot herrarnas nio. Kristina Glanz Nilsson, tidigare i år prisad som en av Håbos bästa ungdomsledare, fick under helgen coacha sig själv vilket gick med bravur. Hela sju medaljer hängde kring hennes hals vid helgens slut, ett resultat som hon även delade med Sara Kiesbye. Bland herrarna toppades medaljstriden av Mats Berggren och Mike Hazlewood med vardera tre medaljer vilket gjorde att veteranerna åkte hem med sammanlagt tjugoåtta medaljer.

Missa inte Bålsta Stadslopp 14:e september!
Spring 5 eller 10 km på en riktigt snabb bana i centrala Bålsta lördag 14:e september

Anmälan och startavgift
Anmälan sker i samarbete med MittLopp.se och startavgiften är 200 kr

Start och mål vid Gröna Dalens idrottsplats Badhusvägen, 746 32 Bålsta
5 km 10:00
10 km 10:30

Nummerlappsutdelning
Gröna Dalens idrottsplats med start 08:30

Ombyte
I Bålsta IK´s klubbhus på Gröna Dalens IP

Banan
Loppet går på en flack 5 km lång varvbana runt Bålsta Centrum.

Trafikregler
Loppet går på gångvägar och trottoarer och korsar bilvägar.
Där ska gällande trafikregler följas.
Vid vägpasseringar kommer det stå vägvakter.

Vätskestation
Finns vid målgång samt vid varvning för 10 km

Prisutdelning
Pris till första tre i varje klass.

Resultat och tidtagning
Tidtagningen är manuell detta första år och resultat publiceras på tävlingsdagen
Obs ej liveresultat.

Text: Bålsta IK genom Pär Åhlund

Lämna ett svar