Division 3 omgång. 3!

Viktiga bortamatcher för Håbo och Enköping

I helgen är det dags för den tredje omgången i Division 3 norra Svealand herrar. Efter att både Håbo och Enköping vunnit i förra omgången beger sig lagen till Heby och Vallentuna för att försöka plocka ytterligare tre poäng. Vi har tagit en närmare titt på förutsättningarna för de bägge mötena.

Match 1: Heby AIF – Håbo FF

Matchen mellan Heby AIF och Håbo FF går av stapeln på lördag den 28 april kl. 13:00 på Tegelvallen i Heby.

Heby startade säsongen med hemmamatch mot Syrianska. Mötet såg länge ut att sluta mållös men hemmalaget tilldelades en straff i den 90:e minuten som Sunday Bale förvaltade säkert.

I andra omgången mot Enköping blev det dock nederlag för Heby, då man inte hade mycket att sätta emot serieledarna. Enköping skapade vassa chanser redan från start och en halvtimme in i matchen kom 1-0-målet genom nyförvärvet Jonathan Böckert. Direkt efter ledningsmålet blev Hebys James Papa Yaw Yeboah utvisad, och det kunde mycket väl blivit både ett och två mål till för hemmalaget innan halvtidsvila.

Matchen punkterades dock inte förrän i sista minuten då Hugo Östlund Rödlund läckert slog in 2-0 från distans.

För Håbos del har 2018 hitintills karaktäriserats av sviktande form. I premiären borta mot IK Franke blev laget utklassat med hela 0 – 5. I omgång två var dock självförtroendet tillbaka och Håbo fullständigt öste in mål mot Uppsala-Kurd FK, som är ett av de topptippade lagen i årets division 3. När domaren blåste av efter 90 minuter visade resultattavlan hela 6 – 3 till Håbo. Tre av målen gjordes av Roni Burhan Tanrikulu.

Inför helgens möte ställs alltså Heby mot ett Håbo fullt av självförtroende efter förra omgångens målkalas. Heby ligger precis över Håbo i tabellen med bättre målskillnad. Det kommer utan tvekan att bli en tät match, där det är svårt att förutse någon favorit.

Odds på matchen från olika svenska spelbolag hittar du på Jämförcasino.se.

Match 2: Vallentuna – Enköpings SK

I den andra matchen beger sig formstarka Enköping till Vallentuna för att försöka kriga hem ännu en seger och befästa serieledningen framför Märsta och IK Franke. Enköping har inte släppt något mål under de två första omgångarna och spelet har sett väldigt stabilt ut, både i premiären borta mot Uppsala-Kurd och i senaste omgången hemma mot Heby.

Motståndaren Vallentuna började starkt med att plocka tre poäng hemma mot Västerås IK i en match som slutade 4–2 till hemmalaget. I andra omgången blev det däremot nederlag borta mot Syrianska. Laget ska dock inte underskattas, speciellt då man hade en väldigt stark fjolårssäsong och faktiskt slog just Enköping hemma med 3 – 1.

En jämn match är att vänta, där Enköping trots allt får ses som favoriter.

Matchen spelas på Vallentuna IP 2 lördag den 28 april med start kl. 14:00.

Sponsrad artikel.

Lämna ett svar