Distriktsförbundskaptenen från Enköping!

Foto: Privat

Uppland F03 har varit i Halmstad på utvecklingslägret och ansvarig förbundskapten är Enköpingstjejen Jessiqa Öberg Tillbom.

Utvecklingslägret, som tidigare hette elitlägret, genomfördes söndag till fredag 24-29/6. Totalt var 16 tjejer från Uppland, kallade till läget där spelare från 24 fotbollsdistrikt träffades. Förutom träningar spelade Uppland mot bl.a. Dalarna och Ångermanland.

Ansvarige förbundskaptenen berättar om känsla och förväntningar på lägret.

– Den här veckan på utvecklingslägret i Halmstad är verkligen en utvecklande vecka, både för spelarna men också för oss ledare på plats. Vi har tränat fyra träningspass. Träningarna är baserade på specifika teman utifrån spelet. Vi har även spelat matcher mot tre andra distrikt. Där har det varit tydligt vad det är vi har tränat på och även vad vi behövt träna mer på. I sista matchen på fredagen är det tydligt vilken utveckling spelarna har gjort, individuellt men också som lag, berättar Jessiqa.

Hur skulle du vilja summera veckan?

– Det är en fantastisk vecka som ger spelarna en vidareutbildning i fotboll men också minnen för livet. Det är det också för oss i ledare teamet då vi mellan träningar och matcher tillsammans med andra distriktsförbundskaptener, målvaktstränare och spelarutbildare har fortbildning med instruktörer från SvFF. Där får vi chans att föra diskussioner och ett erfarenhetsutbyte som är otroligt utvecklande också för oss ledare. Jag hoppas att spelarna tar med sig det de har lärt sig och utvecklat, hem till sina föreningar och att vi för se det ute på fotbollsplanerna, avslutar Jessiqa.

Läs också: Tre ESK spelare till Halmstad >>>

Truppen Uppland F03  >>>

Lämna ett svar