Dippar kostade!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF stod upp men ett par dippar kostade dyrt hemma mot tabellettan Tumba.

– Ja, det var svårt för oss att hålla en jämn och hög nivå över 60 minuter och det kostade oss matchen, medger EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Det var hemmalaget som startade matchen bäst och man hade bra koll på gästernas 7 mot 6 spel. Med dryga 10 minuter spelat så var det ledning med 8-5 och allt såg bra ut.

Foto: Kent Lundqvist

Då kom en liten dipp offensivt. Man körde fast och det regnade tyvärr in tekniska fel och Tumba kunde ta sig in i matchen igen. Det tog hemmalaget dryga sex minuter att göra nästa mål då Albin Sandell gör 9-8.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock fortsätta vara trögt med det offensiva spelet och när lagen går till halvtidsvila är det ledning med 17-14 för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken skulle matchen bli mer känslosam med en hel del tveksamma domslut som absolut kom att kosta för EHF. Det var framför allt utvisningarna som kom att kosta på spelrytmen.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var inte så att Tumba kunde gå ifrån, men vi kom att bli felbelastade i laget och det var dyrt, medger Bäcklin.

En absolut matchavgörande sekvens kom runt den 43:e matchminuten när först Viktor Berg Von Linde åker på en tveksam utvisning vid ställningen 18-20.

Foto: Kent Lundqvist

Hampus Wallin, som stor spelat, svarar för ett par spektakulära dubbelräddningar som gör att det är 19-21 när nästa tveksamma utvisning kommer och då på Gustaf Odeheim.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev droppen för spelet som nu tappade kvalité och matchbilden gick till gästernas fördel och Tumba kunde gå segrande ur striden.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker vi gör en bra insats och prestation, men modet i det offensiva spelet med beslutsamhet saknades för att vi skull ta det här till seger. Vi håller ju Tumba på 27 gjorda mål (har ett snitt på 36,5 gjorda i serien) och det är bra, men vi behöver göra fler än 24 om vi skall vinna, avslutar Bäcklin.


Enköpings HF – IFK Tumba 24-27 (14-17)

Målskyttar,

EHF: Viktor Berg Von Linde 9, Gustav Odeheim 4, Teo Rydstedt 3, Albin Sandell 3, Adam Skogäng 3, Anton Segersten, Jakob Hammar, Gustav Wedholm, Elliott Ryderdahl.

Utvisningar: 6x2min – 1x2min

Publik: 195

Spelarbetyg EHF:


Viktor Berg Von Linde


Hampus Wallin


Gustaf Odeheim

Tabell & Resultat >>>

Lämna ett svar