”Detta har vi saknat något enormt”

Bild: EHF

Handboll: Det var lite av ”kosläpp” när herrarna i Enköpings HF under torsdagskvällen gjorde sitt första bollpass på mycket länge.

– Ah det stämmer, riktigt kul! Det var 22 spelare på plats i Idrottshuset och ett kombinerat ’vän med bollen’/fys med bollen drogs igenom. Mycket leenden var det tveklöst, detta har vi saknat något enormt, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Det var inte självklart, av många anledningar, att EHF inte skulle kunna gå in i hall och starta sina förberedelser för bla. starten av Svenska Cupen i augusti.

– Jag vill tacka kommunen och vårt kansli/styrelse som givit oss dessa möjligheter nu, och verkligen lyssnat på våra önskemål, säger Bäcklin.

Hur vill du säga att det såg ut så här tidigt på säsongen och vad fick du för direkta svar.

– Om än att tekniken inte var på plats till 100% av förklarliga skäl, så fanns mycket boll kvar, trots att vi inte varit i hallen på ett bra tag. Det jobb vi lagt ner i spåret och i gymet visades till en del i embryon i spelmomenten, var den snabba analysen på sidan.

Vad kan du berätta om den tid ni har framför er nu till matchstart i augusti?

– Vi kör 3 bollpass, där vi bakar in de löpmoment som skulle legat utomhus,  och 2 gympass i veckan, i samråd med nya fystränaren vi kopplat på kring verksamheten. Där är vi ’slavar’ under ett väl utarbetat periodiserat schema, så vi går tungt nu; fram till och med midsommar. Där är det sen kollektivt bryt (semester), men det blir kortare än vanligt och fortsatt med skarpt eget schema för fysen, och vi ses i hall redan 19/7 igen sen. Detta då cup-omgång 1 är schemalagd till v32. Vi får se om vi inte ska försöka få på plats någon träningsfight också, men det får vi ta lite närmare sen, avslutar Bäcklin.

Lämna ett svar