Det vill sig inte för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF får fortsatt vänta på första poängen i damtrean efter att förlorat hemma mot Månkarbo IF.

HFF gör en bra insats men kommer till korta i tempo och prestationen på denna nivå, vilket blev påtagligt hemma mot MIF. Redan i den 6:e minuten dräller HFF i ett uppspel som så när kostar ett baklängesmål, men hemmakeepern – Emmy Nordgren räddar.

Foto: Kent Lundqvist

MIF hotar ganska ofta och det främst genom Therese Söderlind som är ett ständigt orosmoment för hemmalagets defensiv. Nordgren fredar dock sitt mål med både skicklighet och en smula tur.

Foto: Kent Lundqvist

HFF första stora chans att ta ledningen i den första halvleken har Victoria Kjöraas som står för ett konststycke när hon får en boll som snyggt klackas fram och tar efter det en bra löpning, slår sin bevakare men avslutet räddas av gästernas keeper – Ida Rosenberg.

Foto: Kent Lundqvist

HFF har mer innan halvtidsvilan och borde nog ha varit i ledning sett till möjligheter och just chanser. I den 23:e minuten så är Johanna Svensson i bra läge men avslutet räddar Rosenberg utan att, tillsynes, veta hur. Kort därefter är det Victoria som är i läge igen och skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så öppnar HFF optimistiskt, kanske för optimistiskt? Det straffar sig i den 50:e minuten då Söderlind med ett avslut träffar täckande HFF försvarare och i mål till 0-1 bakom en ställd Nordgren.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir lite luften ur hemmaspelarna efter baklängesmålet och det kostar ett till, tyvärr. Bara fyra minuter senare ringer det igen. Det är efter ett missförstånd som MIF tilldöms en indirekt frispark där Söderlind petar till Linnéa Österlund som tar ett skott som Nordgren är på, men orkar inte hålla den och det är 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter är det mycket nära att gästerna punkterar matchen då Söderlind hittar en friställd Caroline Casserlund som avslutar bra, men Nordgren svarar för en klassräddning och håller HFF kvar i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger tydligen ett bra energipåslag för HFF som nu lyfter fram och reducerar i den 63:e minuten. Victoria jobbar fram bollen till Frida Rastas som kan tryck in bollen i öppet mål till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det allt framåt för hemmalaget som jagar sin fösta poäng i serien, men det straffar sig då Söderlind i misstänkt offsideposition kan rinna igenom och fastställa slutresultatet till 1-3.

– En av de bättre matcherna vi gjort denna säsong, men det räcker ändå inte Vi kommer tillkorta i tempot och spelar fast oss själva för ofta när vi har chansen att hota MIF. Men det går åt rätt håll och det tar vi med oss från den här matchen, summerar HFF-tränaren Henrik Norell.

Håbo FF – Månkarbo IF 1-3 (0-0)

Målen: 0-1 (50) Therese Söderlind, 0-2 (54) Linnéa Österlund, 1-2 (63) Frida Rastas, 1-3 (73) Therese Söderlind.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar