Det vill inte lossna för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: ESK fick inte alls spelet att lossna i bortamatchen mot Kungsängens IF.

Inför matchen borta mot Kifen så fanns förhoppningar om att hitta rytmen i spelet som också skulle leda fram till tre välbehövliga poäng i jakten på en plats i toppen av serien.

Det var också i det tuffa spelschemat med serie & cupmatcher anpassat träningsupplägg och tänkta ändringar i laget.

– Mycket matcher innebär mycket återhämtning, men samtidigt köra lite kortare spelövningar. Krävs att vi presterar som lag och ja det blir några ändringar, sa ESK-tränaren Mikael Lindqvist inför matchen.

Det blev ändringar i uppställningen, men långt ifrån väntad effekt. Det var istället Kifen som var först på allt och vann de flesta duellerna. I spelet med boll var det fortsatt trevande och ESK uppträder inte som en kollektiv enhet utan det blev mest individuella försök, vilket är ett tydligt tecken på både dåligt självförtroende och frustration.

Hemmalaget behövde dessutom inte skapa något själva för att göra halvlekens båda mål. ESK bjöd Kifen på 1-0 i den 16:e minuten och 2-0 i slutskedet. ESK hade en kvalificerad chans att kvittera i den 4-0:e minuten, men i fritt läge drar Alan Naib avslutet över.

I den andra halvleken så  stänger hemmalaget ned matchen och alla försök av ESK att komma in i matchen igen och det är dessutom närmare att Kifen utökar sin ledning än att ESK skulle reducera.


Kungsängens IF – Enköpings SK 2-0 (0-0)

Målen, 1-0 (16) Ervin Gunan, 2-0 (43) Augustin Muyenga

Varningar: 1-0

Lämna ett svar