”Det tar ett tag att växla från div.4 till div.3 handboll”

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF föll hemma mot Upsala IF i Herrtrean där en svag inledning på matchen fällde avgörandet.

– Inledningen av matchen vill vi helst glömma. Vi provade att spela med ett offensivare försvar och där fick vi inte de svar vi ville ha. Med en kvart spelat var vi under med tio bollar, berättar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

BIF svarade upp bättre under den avslutande kvarten av första halvlek som man vinner med två bollar och är således under med ”bara” 11-19 när lagen går till halvtidsvila.

Den andra halvleken skulle bli jämn spel och målmässigt. Hemmalaget lyckas dock inte närma sig gästande UIF och göra match av det hela och får tillslut se sig besegrade med 9 bollar.

– Tungt för grabbarna förstås men de visar bra inställning och håller ihop spelet bra under resten av matchen som vi ju vinner med en boll. Vi skapar många bra lägen hela matchen men tyvärr har vi allt för ofta inte den nödvändiga skärpan i avsluten.  Det tar ett tag att växla från div.4 till div.3 handboll och vi pendlar väl mycket som det är nu, avslutar Paulsson.

Bålsta IF – Upsala IF 25-34 (11-19)

Målskyttar BIF: Zebastian Sultán 4, Måns Sköld 3, Anton Paulsson 3, Hugo Flörchinger 3. Rasmus Larsson 2, David Mellberg 2, Daniel Sollander 2, Fredrik Sandberg 2, Tobias Nilsson 2, Joel Karlqvist, Peter Wass.

Publik: 70

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar