Det svängde på Skogsvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett minst sagt svängigt derby på Skogsvallen när IK Nordia och Örsundsbro IF drabbade samman i Herrsexans 12:e omgång.

Idrott är varken logiskt eller rättvist och det besannades i söndagens derby mellan IKN och ÖIF på Skogsvallen. Det blev svåra förhållanden med ett väder som gäckade underlag och spelarna vilket gjorde att kvalitén på matchen som sådan blev lidande.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en första halvlek som böljade och det skapades egentligen inte så mycket utan det handlade mest om kamp och tappra försök att spela boll. I den 22:a minuten så faller matchens första mål och det kommer ur en mycket misstänkt offsidesituation då Jacob Bojlert är fri och trycker in 0-1 bakom hemmakeepern – Adam Lind.

Foto: Kent Lundqvist

– Det ser ut att vara minst 10m offside, men det är som det är, konstaterar IKN-tränaren Jimmy Ahlborg.

Det skulle fortsätta grina illa för hemmalaget. Efter att derbyt böljat i ytterligare 20 minuter så kommer 0-2. Jonas Hagman sliter sig loss på högerkanten och sätter in bollen i boxen som studsar olyckligt på en hemmaspelare och in i mål.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så kommer hemmalaget ut som ett nytt lag och hittar rytmen och spelet. Det resulterar blixtsnabbt. Bolltapp av ÖIF offensivt och en snabb spelvändning där Kimmo Söderblom sätter in bollen perfekt på Joakim Sundblad som trycker in reduceringen till 1-2 med 6 minuter spelat.

Nu är det vind i seglen för hemmalaget som är det klart bättre laget. Det skulle inte dröja länge förrän man tar betalt för sitt spelövertag. Ett bra inspel i boxen och där nickar en fristående Söderblom in kvitteringen till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer snabba omställningar av IKN som straffar ÖIF hårt lite senare då man vinner boll och sätter den snabbt i djupet på Söderblom som sprintar sig fri och via stolpen gör 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF är mycket illa ute i detta skedet och allt – precis allt talar för att det skall bli en hemmaseger i detta derby. Kanske blir man en smula överambitiösa? I den 76:e minuten så får gästerna ett inkast djupt in på hemmalagets planhalva, bollen hittar fram till Jonas Hagman som inte får någon press på sig av IKN defensiven och han kan prickskjuta in kvitteringen till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det darrigt och spänningen ökar på planen där spelarna jobbar stenhårt för ett avgörande och det är fortsatt hemmalaget som är spelförande, men som så många gånger förr så är det istället ÖIF som avgör. På stopptid så hamnar bollen på nytt efter ett inkast i offensiv box för ÖIF där Philip Ågren på något vis får iväg ett avslut som går via täckande hemmaspelare i mål till 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag vet inte vad jag skall säga mer än att det är vi som är det bättre laget sett över 90 minuter och spelar den bästa fotbollen, men förlorar. Det är som det är, men tyvärr har det varit så för oss hela säsongen, säger en besviken Nordia-tränare efter matchen.

– En dålig prestation av oss idag och vi förtjänar egentligen inte att vinna, men så är det. Ibland tar man som idag på fast man inte är värd det och ibland tar man inga fast man är värd det och så har det var en tid nu för oss så det här var trots allt ganska skönt. Vi agerade stressat och tog massor av konstiga och dåliga beslut idag, men vi kommer igen i spelet och ser fram emot nästa derby mot EIS, säger ÖIF-tränaren avslutningsvis.

IK Nordia – Örsundsbro IF 3-4 (0-2)

Målskyttar;
IKN: Kimmo Söderblom 2, Joakim Sundblad.
ÖIF: Jacob Bojlert, Jonas Hagman, Philip Ågren, Självmål.

Varningar: 0-1
Publik: 50

Spelarbetyg:


Kimmo Söderblom IKN


Andreas Stråle ÖIF


Mattis Hiltula IKN

Lämna ett svar