Det svängde när EIBK vann!

Frida Millros tre mål för EIBK. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK hänger på i toppen av damtvåan efter seger i en svängig hemmamatch mot Stenhagens KK.

– Det var en jämn match där jag tycker vi hade bra kontroll på matchen en bit in i andra perioden.  Innan dess var dess så är det jämnt. Sedan blev det onödigt spännande på slutet. Vi kunde inte styra matchen på det sätt jag hoppats, berättar EIBK-tränaren Kaj Söder.

Det blev en trevande inledning på matchen och det skapades ganska lite vilket renderade i fåtalet skott på mål. Gästerna var dock effektiva i det som bjöds och kunde går till periodvila i ledning med 2-0.

EIBK skulle vakna till ordentligt i mellanakten. Gästerna drar på sig en tidig utvisning vilket gör att EIBK får ett övertag som man behåller och kan reducera till 1-2 när SKK var fulltaliga genom Frida Millros. Gästerna svarar dock och gör 1-3 med knappa halva den andra perioden spelad genom Elin Ekman Tanndal. Två utvisningar på SKK skulle dock göra att matchen tippar över till hemmalagets favör efter mål av Elin Wién, Louise Andersson och Millros. Med 7 sekunder kvar av perioden kunde dock SKK kvittera till 4-4 genom Rebecka Kronstrand.

Två mål genom Madeleine Gelin och Millros under de första 85 sekunderna av den tredje och sista perioden gör att EIBK tar kommandot i matchen. Förvisso reducerar SKK till 5-6 sekunder innan två minuter var spelat, men När Julia Brundell gör 7-5 så talar mycket för att matchen var i hamn för EIBK.

SKK skulle komma tillbaka och reducera till 6-7, men då var det bara 12 sekunder kvar att spela. EIBK håller undan och vinner programenligt, men med vissa besvär.

– Vi gör sju mål och då ska vi vinna matcher. I sista perioden får vi två utvisningar efter varann och spelar boxplay fyra minuter i rad och hållet ändå tätt. Det var viktiga minuter. Sedan är det vår styrka att jobba som ett lag och kriga i varje byta som avgör, summerar EIBK -tränaren.

Poängdrottningen Louise Andersson gjorde 4 poäng (1+3) i matchen och säger så här om den samma.

– Jag tycker det känns bra på uppvärmningen redan, men första perioden får vi inte till det, rullar på tre kedjor och tempot är inte bra. I andra så går vi ner på två kedjor och då får vi bättre fart, Stenhagen rullar bollen snabbt och när vi sen fick upp tempot så drog vi ifrån och spelade bättre tycker jag! Vi får in massa mål och släpper in lite skitmål, men helt klart en förbättring. Samma rullar väl på i tredje, när vi fick in de snabba målen i tredje så kändes de som vi skulle ha segern, men sen vart det onödigt spännande i slutet, vi har svårt att hålla ledningen och spelar bättre i underläge. Men otroligt skönt att vi håller undan och kan plocka tre poäng!

Enköpings IBK – Stenhagens KK U 7-6 (0-2,4-2,3-2)

Skott: 22-16 (4-5,9-8,9-3)

Målen EIBK: Frida Millros 3, Elin Wizén, Louise Andersson, Madeleine Gelin, Julia Brundell.

Utvisningar: 3x2min – 3x2min

Damtvåan >>>

Lämna ett svar