Det ser mörkt ut för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC är fortsatt på en negativ kvalplats i Hockeytvåan förlust med 3-5 (1-1,1-2,1-2) borta mot tabelltrean Nynäshamns IF.

– Vi visste att det skulle bli en tuff borta match idag och att det skulle krävas hårt arbete i 60 minuter. Tycker laget verkligen tävlade om poängen idag och kämpade in i det sista och det tar vi med oss till dem två återstående matcherna, berättar tränare Fredrik Stenberg.

BHC fick en bra start på matchen tog ledningen i matchen genom Andreas Karlsson, framspelad av Ludwig Ahlin. Men glädjen blev ganska kortvarig, då fd BHC spelaren – Christian Wallier kvitterade till 1-1 för hemmalaget.

 

I mellanakten var det mycket Nynäshamn som också går fram till ledning med 3-1 innan Ahlin reducerar till 2-3. I den tredje och sisat perioden var det BHC som jagade en kvittering, men med dryga 14 minuter spelat av perioden utökar i stället hemmalaget till 4-2. BHC gav det en sista chans och reducerar till 3-4 bara en och en halv minut senare genom Joakim Lundqvist. Återigen blev glädjen kortvarig. Tolv sekunder senare gjorde NIF 5–3 vilket står sig matchen ut..

Vad är det som avgör tycker du?

– Vi hade behövt tagit vara och gjort något mål i powerplay idag, där gör dem två. Men idag ger vi ändå det chansen och tvingar dem att verkligen kämpa för vinsten, avslutar Fredrik.

Nynäshamns IF – Bålsta HC 5-3 (1-1,2-1,2-1)

Skott: 51-29 (13-7,22-10,16-12)

Målskyttar BHC: Andreas Karlsson, Joakim Lundqvist, Ludwig Ahlin.
Utvisningar: 10 (4:0:6) – 8 (0:6:2)

Publik: 168

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar