Det satt hårt inne på Fanna IP!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Fanna BK fick som väntat bekänna färg hemma mot IFK Uppsala i den 19:e omgången av Herrtrean.

– Vi är otrolig nöjda efter en match med verkligen två ansikten, berättar FBK-tränaren Alexander Alan.

Det var riktigt tufft för FBK under den första halvleken då man hamnade i en för säsongen mycket ovanlig situation. Gästande IFK var laget som hade kommandot och förde spelet, vilket gör att det blir en smula frustrerat i hemmalägret.

Det var dock aldrig någon riktig fara på taket att FBK skulle lämna första halvlek i underläge. Trots spelövertag för IFK så var hemmadefensiven grymt bra och monterade ned det mesta av gästernas offensiva försök. Närmast mål var i stället hemmalagets Marcelo Oliviera som med dryga halvtimmen spelad prickar stolpen med ett avslut.

– Vi blir tillbaka pressad i första halvlek och dom dominerar bollen. Under halvtidsvilan pratade vi ihop oss om hur vi ska utnyttja deras svagheter. Grabbarna löste det galant, vi gick ut i andra halvlek och spelade som serieledare.

Det skulle dock var fortsatt trevade under den första kvarten av andra halvlek, men sedan lossnade det ordentligt. FBK tar sig fram bra offensivt i den 65:e matchminuten där nyss inbytte Haris Bajramovic slår ett bra inspel till en fristående Oliviera som dock missar, men han fångar in returen och flyttar bollen till Michael Honorato som kan rulla in 1-0 i öppet mål.

Efter det var det inget snack om saken. FBK tar över och kan också punktera matchen ganska omgående då trollgubben Leonardo Scienza gör 2-0 för hemmalaget.

– Vi ville helt enkelt mer idag och vi sprang mycket för att vinna matchen. Man kan inte begära något mer mot ett duktigt och formstarkt IFK. Vi skulle ha satt fler av våra självklara lägen i andra halvlek, men som vanligt är vi för snälla framför mål och för ivriga. Ett stort plus till hela försvaret som stod för en stark och uthållig insats. Plus till Jocke Lindau som fick förtroendet i målet och visade vid flera ingripanden att han är en erfaren duktig målvakt genom att hålla rent i kassen. Det blev en fin dag för Fanna familjen, avslutar en lättad FBK-tränare.

Tre poäng kvar till div.2 spel!

Med tre omgångar kvar att spela är FBK med ena foten i div.2. Det är 6 poäng ned till tabelltvåan IFK Österåker och 14 mål bättre. Det betyder att tre poäng till räcker på det tre återstående omgångarna: Västerås IK (b) 14/9, Värtan IK (b) 21/9, Syrianska IF Kerburan (h) 29/9.

Fanna BK – IFK Uppsala 2-0 (0-0)

Mål, 1-0 (65) Michael Honorato, 2-0 (73) Leonardo Scienza.

Varningar: 2-2
Publik: 95

Lämna ett svar