Det luktar kvalspel för HC Liljan!

Foto: Kent Lundqvist

För HC Liljan väntar nu högst troligt kvalspel för att hänga kvar i Hockeytrean efter att ha förlorat i näst sista omgången mot KTH med 4-6 (3-2,0-2,1-2).

– Tyvärr, Ormsta vann sin match och ligger 3p före oss men dem har KTH i sista och vi SKÅ så får se, blir spännande ifall vi vinner och KTH vinner över Ormsta, berättar tränare Alex Sjögren.

Det vare en mycket viktig match för Liljan som behövde vinna för att undvika negativt kvalspel och det startar trevande. Men i mitten av den första perioden exploderar matchen där det görs tre mål inom loppet av 2 minuter fördekade 2-1 till hemmalaget KTH kvitterar till 2-2, men innan perioden är slut så är hemmalaget åter i ledning efter att Patrik Cederlöv gjort 3-2.

I mellanakten är det gästerna som får utdelning på sina chanser medans Liljan missar sina vilket gör att KTH vänder på steken och är i ledning med 4-3 inför den tredje och sista perioden.

– I andra så visar det sig att deras målvakt inte är inskriven i laget och vi får bestämma ifall han ska få fortsätta i målet eller om en utespelare får byta om och ställa sig i målet. Jag tar beslutet att en utespelare får ställa sig i mål då vi måste vinna matchen (kanske lite taskigt mot dem). KTH ställer upp för varandra och låter oss inte få komma till några rena skott och Albin Östmarck som ställt sig i målet gör en kanon match, berömmer Sjögren.

Hemmalaget får lite av en drömstart på den sista perioden då Pontus Lindström redan efter 48 sekunder kvitterar till 4-4 efter förarbete av William Jernberg och Emil Andersson. Det var ett resultat som stod sig till det är dryga 9 minuter kvar av matchen då KTH återtar ledningen i spel fem mot fyra. Liljan jagar sedan ny kvittering och seger, vilket var ett måste för att undvika kval. I ställe så kommer matchavgörande 4-6.

– Vi hade det struligt i egen zon matchen igenom… Och sedan om jag får vara efterklok kanske jag borde låtit deras målvakt fått fortsätta i målet istället för att byta, kändes som att de blev ännu hetare och fick därmed ett bättre försvarspel då de offrade sig på alla skott. Men men… så är hockey! Men som sagt det är inte över ännu och vi ska se till att göra en ruskigt bra match mot Skå på söndag så får vi se hur serien slutar, summerar Sjögren

HC Liljan – KTH 4-6 (3-2,0-2,1-2)

Skott: 42–34 (15-8, 15-14,12-12)

Målskyttar HCL: Mathias Bärgård, Felix Eriksson, Patrik Cederlöv, Pontus Lindström.

Utvisningar: 6 (2:2:2) – 4 (2:0:2)

Publik: 42

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar