”Det handlar mycket om vår egen inställning”

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings handbollsdamer spelar första matchen av andra halvlek av damettan hemma mot HK Silwing/Troja.

Vad har ni för känsla i laget inför omstarten av Damettan.

– Vi tar med oss en positiv känsla från träningsmatchen mot Uppsala trots förlusten då den gav många bra svar och förhoppningsvis har vi kommit in i matchtempo som är lätt att tappa efter en längre period utan matcher, berättar EHF-tränaren Marlene Lindström.

Hur ser laget ut inför dagens matchen?

– En del förändringar har skett i truppen sedan innan jul i och med att några spelare tyvärr valt att lämna klubben. Vi har även haft oturen att både Wilma Mård och Elin Palm dragit på sig långtidsskador och kommer med stor sannolikhet inte spela något mer den här säsongen. Elin Larsson dras fortfarande med sin fotskada men är förhoppningsvis snart tillbaka i spel. Vi kommer lyfta spelare underifrån och det blir skarpt läge direkt för dessa när läget är som det är. Många gjorde bra ifrån sig i matchen mot Uppsala och det är roligt att se att Vendela Tapper har växt in i rollen så snabbt och tar för sig samt att Sandra Åkerman visade att hon kommer bli en viktig spelare i mittförsvaret och på sin m6 position.

Vad hoppas du på att hitta i den här matchen ?

I matchen mot HK Silwing/Troja handlar det mycket om vår egen inställning, att vi spelar med självförtroende både bakåt och framåt och har snabba omställningar för att få några lätta mål. Bakåt behöver vi få träff på deras skyttar, något vi hade problem med i senaste mötet.

Matchfakta:
Enköpings HF vs HK Silwing/Troja, 12:e omg, division 1 dam.
Kl.16.00 i Idrottshuset.


Damer div.1 >>>

Lämna ett svar