Det grinar illa för FBK!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK såg ut att vara på väg mot en bra match när allt rasade hemma mot Sala FF.

– Det var inte mycket som gick vår väg i den här matchen, menar FBK-tränaren Karwan Zarifnejad.

Det blev ganska svängigt inledningsvis av matchen mellan FBK och gästande SFF där egentligen inget av lagen fick grepp om händelserna och kunde föra spelet.

Hemmalaget försökte spela sig fram i alla lägen vilket gjorde dem till ett ganska lätt byte för SFF defensiven med några fåtal undantag. Ett av dem kom med dryga halvtimmen spelad när Abozar Shirzai slår en bra frispark som landar hos en friställd Felix Yerengaba, men nicken går utanför.

Gästerna var betydligt rakare i spelet, men var en smula heta på startgasen och var allt som oftast offside i sitt djupledsspel. En jättechans lyckades SFF spela sig fram till med knappa 20 minuter spelat och då var det Ebrahim Tajik som mitt i boxen har chans att ge SFF ledningen, men hemmakeepern Teo Rydstedt räddar.

Det skulle komma en matchavgörande sekvens under en tvåminutersperiod. I den sista minuten av den första halvleken så vinner SFF bollen billigt och högt upp i banan. Det renderar i en helt okey omställning mot ett utspritt FBK och 0-1 genom Jakob Alvaro Eklund.

– Vi har lägen i första halvlek där vi kan göra 3-4 mål men där vi inte är resoluta framför mål. Sedan gör de mål i sista minuten i första halvlek där vi är 3 mot 1, säger FBK-tränaren

I den första minuten av den andra halvleken kan Chika Francis Exeh enkelt nicka in 0-2.

– Domaren skickar iväg vår spelare (mittbacken Lukas Nyman) på behandling och just hans markering får göra mål på den hörnan.

Efter det så går det mesta gästernas väg. FBK tappade sin första mittback Asmir Suljicic tidigt i matchen (skada) och när Yerengaba tar ett rött i andra var det öppen gata för SFF som gör två mål till innan matchen är slut.

– Missade målchanser och domarens misstag gör att vi slänger bort den här matchen och förlorar. Sedan får vi rött kort och matchen är slut i och med det, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – Sala FF 0-4 (0-1)

Målen, 0-1 (46) Jakob Alvaro Eklund, 0-2 (47) Chika Francis Ezeh, 0-3 (60) Jakob Alvaro Eklund, 0-4 (65) James PapaYaw Yeboah.

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar