Det grinade illa för Fanna BK.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK fick inkassera en riktigt sur förlust i herrfyran borta mot Rasbo IK.

– Det har var inte vad vi hoppats på men av olika anledningar blev det en sådan där dag där det inte studsade med alls för oss, konstaterar FBK-tränaren Göran Westerberg.

FBK kom till match med ett tunt lag då halva truppen av olika anledningar saknades och det påverkade så klart både matchbild och utgången.

– Det är trist att det skall behöva vara så, men vi fick gilla läget och göra så gott vi kunde under rådande förutsättningar, menar Göran.

FBK höll spelet upp under de första 45 minuterna och hade med sig 0-0 in i halvtidsvilan.

– Vi gör det bra och skapar också lite chanser att ta ledningen, men 0-0 var okey kan jag tycka, berättar FBK-tränaren.

I den andra halvleken fortsätter spelet att vara jämnt fram till det att dryga timmen är spelad av matchen. Då kommer en sekvens som kom att avgöra matchen och det är domare Mirza Logo som hamnar i centrum.

– Det är smått otroligt det som händer. Vår målvakt tar bollen i en hög av spelare framför vårt mål, men en av hemmaspelarna sparkar loss bollen och domaren blåser för frispark. Bollen fortsätter mot mål och rensas undan av oss. Då påkallar linjemannen domaren och påstår att bollen är inne, alltså efter att han blåst för frispark till oss. Det hela slutar med att han ändå dömer mål för hemmalaget, dundrar Göran.

Det hela utmynnar i en förtålig kalabalik och det hela slutar med att FBK åker på en utvisning och får avsluta matchen med 10 spelare.

– Ja, det är ju ett sätt att försvara sig, säger en besviken FBK-tränare som efter matchen fick till förklaring av Logo ”Vi hade dålig kommunikation”.

Detta gör nu av förklarliga själ att fokuset på matchen och spelet under den återstående tiden en smula sargad och FBK förlorar tillslut med 0-3.

– Ja, det blev som det blev och nu kan vi bara sikta framåt, säger Göran.

Kommer ni att lämna in en protest?

– Nej, men jag skall åka upp på förbundet och tala med den ansvarige personen och framför vår åsikt om detta, det får bara inte hända igen, avslutar Göran.

Rasbo IK – Fanna BK 3-0 (0-0)

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar