Det blev målkalas – igen!

Kim Eriksson fyra mål mot WIBK. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK gjorde i underkant 13 mål och vann komfortabelt hemma mot Wåhla IBK i Damtvåan.

Det som på förhand skulle bli en knepig uppgift hemma mot WIBK förvandlades till att bli lite av en munsbit för EIBK. Det var ett taggat EIBK som omgående tog kommandot i matchen och skapade en hel del kvalificerade chanser att ta ledningen, men gästernas bäste spelare – Tilda Andersson i målet var ett tag omutlig.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dröja till dryga halva den första perioden var spelad innan hemmalaget skulle överlista Tilda. Det kom också av hemmalaget bästa enhet denna eftermiddag med Kim Eriksson – Frida Millros och Caroline Norrström som gör det förlösande 1-0 målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev lite av islossning för bara 11 sekunder senare var det 2-0 efter att Ida Nyholm omarkerad i slottet vispat in bollen bakom en chanslös Tilda i WIBK buren.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket EIBK nu och med lite bättre skräpa i avsluten skulle matchen varit stängd redan efter 20 spelade minuter. Nu fick EIBK nöja sig med 3-0 in i periodvilan efter att Nyholm prickskjutit på Julia Brundells klubba framför mål och bollen styrs i mål bakom en chanslös Tilda.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanaktens inledande fem minuter går klart till EIBK som går för ett avgörande. Det trycket kommer av sig en smula med 5,10 spelat av perioden då hemmalaget slarvar på egen planhalva och straffas hårt av Nelly Wallén som trycker in reduceringen till 1-3 bakom hemmakeepern – Felicia Wängberg.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir en blixtrande replik på det målet. Eriksson har en jättechans framför mål, men missar bara 19 sekunder senare. Eriksson skulle dock få revansch dryga minuten senare då hon framspelad av Norrström trycker in 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

Nu rinner det på och EIBK springer hem matchen i det här skedet. Nyholm står för en offensiv bollstöld och gör 5-1, Millros spelar fram Norrström som vispar in 6-1 och det var game over.

Foto: Kent Lundqvist

Tydligen tyckte hemmalaget det också för nu blev det mycket svagt spel av EIBK vilket tvingar tränare Kaj Söder att ta en timeout för att väcka laget.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var mycket bra spel och fokus på uppgiften fram till dem gör 6-2. Där tappar vi fokus och jag kände att det behövdes en uppsträckare för att inte tappa matchen, berättar Söder.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger bra respons för under de avslutande tre minuterna gör Eriksson 7-2 & 8-2. Det var ett resultat som EIBK utökade till hela 13-2 under den första delen av den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Men sedan gick fokuslinan av hos hemmalaget som förlorar den andra halvan med 0-3.

– Det var två mindre bra sekvenser i matchen där vi tappar lite fokus, men i det stora hela är det en bra match och vi gör 13 mål vilket kändes i underkant. Kul att det är många som kliver fram och gör en bra match, men Ida (Nyholm) är i mycket bra form vilket hon visar i dag, avslutar en nöjd EIBK-tränare.

Enköpings IBK – Wåhla IBK 13-5 (3-0,5-2,5-3)

Skott: 39-22 (10-8,13-8,16-6)

Målen EIBK: Kim Eriksson 4, Caroline Norrström 3, Ida Nyholm 2, Julia Brundell 2, Frida Millros, Evelina Widberg.

Utvisningar: 1x5min – 0x2min
Publik: 103

Spelarbetyg EIBK:


Ida Nyholm


Caroline Norrström


Kim Eriksson

Damtvåan >>>

Lämna ett svar