Det blev kvalspel för EHF trots seger!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF gjorde vad man skulle i sista omgången av herrtvåan och vann hemma mot Hallstahammars HK, men det räckte ändå ”bara” till en kvalplats mot div.1.

Det blev egentligen ingen match även om HHK hängde med skapligt mot EHF, men det handlade mer om att hemmalaget hade svårt att behålla fokus hela vägen.

EHF startade matchen övertygande med att ganska omgående göra 3-0 på HHK innan den före detta EHF spelaren David Ekström reducerade till 1-3. Det hjälpte dock inte gästerna mycket som istället fick se EHF gå fram till 6-1.

Det var en 5 bollarsledning som EHF höll ett tag, men med dryga sex minuter kvar att spela stannar EHF av och då passar HHK på att gnugga sig så nära som 14-15 och tvingar hemma-coachen Anders Skogäng att kasta in timeoutkortet.

Det blir inte så mycket bättre sista delen av halvleken, men hemmalaget får i varje fall stopp på blödningen och kan gå till halvtidsvila i ledning med 18-16.

– Vi börjar bra och det känns som vi nästan kan köra matchen direkt, men Hallsta tar sig tillbaka med att vi gör lite misstag och bränner några lägen. Vi tar dock initiativet igen men i slutet av första hamnar vi i samma läge och vi leder bara med två i halvtid, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det blir inte mycket bättre spel av hemmalaget initialt av den andra halvleken, men man skaffar sig trots det ändå ett litet övertag på 3-4 bollar mest hela tiden fram till det spelats dryga kvarten. Då tröttnar hemma-coachen rejält och tar en timeout som förmodligen mer handlade om att väcka laget än att tala om taktiska förändringar?

Anders får bra svar och hemmalaget stänger matchen med att göra 3-0 på HHK och leder med 31-24 inför avslutningen. Den blir ganska kontrollerad och det slutar med en 10 bollars seger för EHF.

– Vi rycker igen i starten av andra, men åter igen missar vi lite och Hallsta kryper lite närmare, dock inte närmare än tre mål. I slutet på matchen visar vi styrka och släpper bara in två mål sista tolv minuterna och vi rinner ifrån och vinner komfortabelt, summerar Skogäng.

Nu väntar en tuff period med SM spel & förkval!
Segern räckte ”som sagt” inte till serieseger så nu väntar kval & SM spel. Det startar med ett förkval mot tabelltrean i div.2 Norra – Lidingö SK. Bästa av tre matcher gäller och det startar med bortamatch onsdagen den 27/3 och retur i Enköping lördag den 30/3. Ev. avgörande match spelas 6 eller 7/4 i Enköping. SM spelet avgörs kommande helg i Ystad.

– Kval och vårt övriga schema blir tufft, men samtidigt inspirerande. Det kan innebära elva matcher på en månad för merparten av spelarna och det är tuffa matcher. Vi motiverade och det ska bli spännande att se resultatet av det, avslutar EHF-tränaren.

Blir det slutkval spelas den mot tabellnian i div.1 som blir HK Eskil eller Kungsängens SK, avgörs idag söndag i sista omgången.

Enköpings HF – Hallstahammars HF 36-26 (18-16)

Målen,
EHF: Anton Lindblom 9, Joel Eneroth-Ädel 6, Adam Skogäng 5, Elliott Ryderdahl 4, Pontus Raström 3, Filip Tapper 3, Max Rydstedt 2, Johan Lagö 2, Erik Widén 2.
HHK: Abdrius Kliore 7, Alexander Rüden 4, Adam Romberg 4, David Ekström 3, Andreé Åkerblom 2, Anton Åhman 2, Martin Hising 2, Elias Carvajal, Daniel Hermansson.

Utvisningar: 3x2min – 3x2min
Publik: 247

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar