”Det blev inte alls som vi tänkt”

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Fanna BK fick inte den säsong man hoppats på och får nu börja om i div.4.

– Säsongen började inte där vi hade hoppats utan alla utom två från truppen från div.2 lämnade och vi hade svårt att rekrytera ersättare med erfarenhet från div 2-3, berättar FBK-ledaren Fredrik Johansson.

Stressen gjorde att FBK fick tänka om och försöka förädla unga oerfarna spelare vilket tar tid och utan träningsmatcher så tar det extra tid ( för lång tid) med facit i hand.

det blev en tuff start med fyra raka förluster trots bitvis bra spel som borde ha givit några poäng (Norrtälje hemma och Franke borta) Vinsten kom i match fem mot Heby hemma (4-2).

– Sen var det tunt med poäng trots vi i flera matcher var väl så bra som motståndarna, menar Johansson.

– Vi faller ur pga. 1-1 borta mod Uppsala kurd där vi med normal utdelning vinner med 4 eller 5-1. Likaså 2-2 mot Heby borta där vi är totalt överlägsna i 1a halvlek, men ligger under med 1-2. Sen har vi släppt in alldeles för många bjud mål som inte får hända på denna nivå.

På hösten så går FBK in i en avgörande period med möten mot alla bottenlag. 2-2 Heby borta, 3-1 Uppsala kurd hemma och 2-1 Procyon borta. Sen kom nyckelmatchen som skulle rädda säsongen.

– VIK hemma! Vi börjar bra och äger första halvlek och borde nog gjort några mål till på så många chanser vi har. 1-0 blir efter ett horribelt försvarsspel 1-1. Vi är 3 mot 1 anfallare när dom dessutom är på väg ut ur straffområdet när vi klantigt fäller honom. Straff och 1-1, vilket ger dom energi och vi axlarna ner. I 2:a halvlek faller vi ihop och tappar matchen och förlorade med 1-3 mot ett desperat VIK.

Sen gör FBK en riktig plattmatchen när det gäller som mest! 0-5 Viggbyholm och FBK har inte längre kontraktet i egna händer. En berg-och-dalbanasäsong med ett ungt oerfaret lag.

– En organisation som håller div.7 klass. En tränare och jag skall driva ett div.3 lag samtidigt sköta allt runt våra matcher. Arrangörsmässigt så är klubben också på en låg nivå när vi inte ens har matchvärdar, entré eller kiosk som genererar inkomster till klubben, konstaterar Johansson som avslutar.

– Nu får vi slicka såren några dagar innan klubben skall spela alliansen inomhus under dec – jan. Vem eller vilka som skall leda laget nästa säsong får styrelsen jobba på omgående, så att dom som skall leda laget kan börja arbeta med tuppen så fort som möjligt.

Lämna ett svar