”Det blev en liten konstig match”

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Nykomlingen Örsundsbro IF kan gå på ledighet som obesegrade.

– Det blev en liten konstig match där vi inte får till det enkla grundspelet alls och får inte äga mycket boll. Finns såklart förklaringar till det. Bla står dom högt i försvarsspelet och vi är för dagen lite obekväma med bollen, medger ÖIF-tränare Göran Westerberg.

Trots det så var det ÖIF som inför den stora hemmapubliken på Åvallen var effektiva när tillfället gavs.

– Vi utnyttjar ytorna som ges offensivt med ett rakare spel väldigt bra. Vi är väldigt effektiva och har en 3-0 ledning i paus, bra betalt.

Stefan Jansson, sin vana trogen, öppnade målskyttet redan i den 10:e matchminuten och innan lagen gick till välbehövlig halvtidsvila så gör Leo Levenhagen både 2-0 & 3-0.

Gästerna skulle komma tillbaka och ställa en sista fråga. 10 minuter in i andra halvlek så reducerar Rodriga Gomez till 1-3 och kanske skulle det bli darr i matchen ändå? Icke, sa Nicke. Hemmalaget gav svar på tal minuten senare när Jakob Bojlert gör 4-1 och till lika punkterar matchen som slutar 4-2 efter en sen reducering av Gomez.

– Väldigt skönt också att vi gör 4-1 minuten efter deras 3-1 mål så slapp vi bli alltför stressade. Nu har vi fått en bra start som nykomling och tar det lite lugnare i tre veckor med en gemensam träning i veckan. Vi laddar batterierna med sol, bad och lite egen träning såklart, avslutar Westerberg.

Örsundsbro IF – FC Arlanda 2 4-2 (3-0)

Målen, 1-0 (10) Stefan Jansson, 2-0 (23) Leo Levenhagen, 3-0 (37) Leo Levenhagen, 3-1 (55) Rodrigo Gomez, 4-1 (56) Jacob Bojlert, 4-2 (90+) Rodrigo Gomez.

Varningar: 2-1

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar