Derbyhetta på Björkvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Det vankas derby på Björkvallen när Håbo FF tar emot Enköpings SK. Gästerna ligger tvåa i serien medan Håbo är på nedflyttningsplats efter en knackig säsongsupptakt.

– Ska bli kul och förhoppningsvis bra med publik. Jag såg Håbo mot Syrianska Kerburan (0-1) med sedan dess har de ju bytt tränare så jag har ingen aning om hur de vill spela. Oavsett så måste vi fokusera på vårt spel, säger Martin Andersson, tränare i ESK.

Patrik Lundemo är tillbaka i truppen efter avstängning.

– Lutar åt att han går in från start, säger ESK-tränaren.

Vad blir det viktigaste för ESK i matchen?

– Att vi har bra fart i spelet och försöker vara noggranna i de sista momenten i såväl passningar som målchanser. Det har varit lite andefattigt beträffande de bitarna på sistone.

Alexander Edstein är ny tränare i Håbo efter att Eric Rode-Olsen hoppat av den sysslan.

– Vi hade första gemensamma träningen med hela truppen i går (tisdag) och i stort sett alla spelare är tillgängliga för spel. Jag har sett vårt andralag spela en match, det är allt jag hunnit med på den här korta tiden. Känns spännande att kastas in direkt i ett derby och det blir en härlig utmaning.

Vad tror du det blir för matchbild?

– ESK är väl förhandsfavoriter efter deras inledning i serien så de kommer kanske att föra spelet mestadels. Blir nog en tuff match med mycket känslor med i bilden.

Dina förväntningar på Håbo?

– Tycker vi har goda chanser att göra en bra match och bollen är ju som bekant rund. Det handlar om två omställningsstarka lag och jag tror tillfälligheterna kommer att avgöra. Vad jag har hört är det storpublik på gång och det blir så klart en extra morot för spelarna.

Matchfakta:
Håbo FF vs Enköpings SK, Herr div.3, 8:e omgången.
15:00 på Björkvallen.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar