Derbydags i herrtrean!

Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC tar idag emot tabellettan och obesegrade Lokomotiv Grillby IBK i ett efterlängtat derby i herrtrean.

Ett Lama i poängbehov för att inte dras in på allvar i bottenstriden mot Loket som kommer med 28 raka serievinster i bagaget, kan bara bli bra! Det råder dock en smula klassisk mörkning tror jag inför derbyt där man i båda lägren låter meddela att man saknar spelare mm…

– Dåligt med folk på träningarna plus att de är en del skador fortfarande på nyckelspelare tyvärr. Men hoppet är det sista som sviker en, berättar LAIBC tränare John Andersson.

– Vi har Emil Ramström, Jens Wickman och Martin Johansson på vår frånvarolista, berättar Lokets tränare Anders Iggström.

Oavsett så kommer det att vara högspänning i Örsundsbro Sporthall idag runt lunch, var så säker.

– Ja du tankarna är inte så positiva inför derbyt, men man får hoppas på lite extra vilja idag då veckan har inte varit så bra med så många spelare borta, avslutar John.

– Vi har haft mycket folk igång på träningarna i veckan. Tillbaka in i truppen, efter lång skadefrånvaro, är Rickard Posta. Han ser inte ut att ha missat en träning och är en vinnarskalle som kan avgöra matcher. Även Thomas Kock och Jonathan Pettersson är tillbaka i truppen efter kortare skade- och sjukfrånvaro, så vi har en stark trupp trots de frånvarande.  Vi har inte pratat så mycket om motståndet men vi har en ganska klar uppfattning om spelsystem hos Lama och hur matchbilden kommer att se ut. Vi får väl räknas som favoriter efter säsongsinledningen, men det gäller att vara ödmjuka inför uppgiften. Ett derby är alltid ett derby, avslutar Anders.

Lamadjurets AIBC – Lokomotiv Grillby IBK 12:00 i Örsundsbro Sporthall

 

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar