Derby på Korsängen!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK fortsätter sitt träningsspelande och idag väntar ett derby hemma på Korsängen.

ESK spelar idag sin andra träningsmatch för säsongen och ställs mot Fanna BK. Tränaren Martin Andersson har ett vingklippt lag på grund av skador och sjukdomar.

– Sextetten Jonathan Ålin, Patrik Lundemo, Alexander Persson-Njie, Calle Söderberg, Mohammad Ibrahim och Pontus Lundén saknas fortfarande på grund av skador och det är frågetecken på Bruno Dal Monte och Adrian Alan som dras med förkylningar. I bästa fall kommer vi ändå med i stort sett samma lag som mot Täby föra helgen.

I början på veckan var två afrikaner på plats för provträning.

– En back och en mer allround med fördel centralt. Såg ganska okej ut båda två men jag vill se dem i matchsituation så förhoppningsvis är de med mot Fanna, säger Andersson.

Fanna BK gör sin första träningsmatch för säsongen och tränaren Göran Westerberg ser fram mot uppgiften.

– Såklart alltid kul att möta ESK. Nu vet jag att de är skadedrabbade men det finns kvalité i deras trupp så det blir intressant och en tuff utmaning. Det här blir vårt första framträdande på fullstor plan i år.

Nya i laget är Mattias Forsström, Ludwig Taxén och återvändande Anton Haeger.

– Sedan är det tänkt att Micael Tuhkanen ska spela. Han körde med vårt b-lag i division 7 förra säsongen men har ju erfarenhet av spel på en mycket högre nivå.

Skyttekungen Stefan Jansson saknas på grund av skada liksom trion Jacob Smedlof, Andreas Stråhle och Viktor Edström.

– Emil Norrström och Kalle Fredriksson har slutat. Jesper Synnerlöv har gått till ESK men Marcus Thorell är tillbaka efter långvarig knäskada. Han har sett riktigt bra ut på träning, avslutar Göran Westerberg.

Matchstart: 14.00 på Korsängens konstgräs.

 

Lämna ett svar