Derby i Nordiahallen!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK möter ikväll Lamadjurets AIBC i ett av många heta derbyn i herrtrean.

Derby och en het match är att vänta när hemmalaget Loket ikväll tar emot LAIBC i Nordiahallen i den 17:e omgången av herrtrean. Det är toppen mot botten, men det brukar sällan eller aldrig ha någon som helst betydelse när det kommer till ett derby. Att det är viktiga poäng lagen spelar om är heller ingen hemlighet. Loket jagar en serieseger och LAIBC ett nytt kontrakt.

Lite jobbigt att behöva säga att det ser väldigt tungt ut inför kvällen, vi har fyra tongivande spelare borta och det känns inge kul just när det är derby. Skulle så gärna vilja ha det bästa laget när vi möter Lokomotiv just för att ge dem en så bra match som möjligt, men som sagt har jag inga förväntningar inför denna match, så man kanske kan bli överraskad, menar LAIBC tränaren John Andersson.

– Matchen mot Lama förväntar vi oss bli spelmässigt lika förra matchen mot Lama. Vi kommer styra och de satsar på sina kontringar. Laget är sånär komplett. Tremålsskytten, från förra matchen, Kalle Nissén är bortrest men övriga spelare är tillgängliga, säger Lokets tränare Andersson Iggström som fortsätter:

– Lama har kniven på strupen för att undvika nedflytt/ kval nedflytt. Vi har kniven på strupen för sluta i toppen av serien. Vi har sex vinster av sju möjliga på hemmaplan, enbart slagna av tabellettan Sirius, med 65 gjorda mål mot 19 insläppta. Ett målsnitt på 9,2 gjorda mot 2,7 insläppta per match. Lama har två segrar på bortaplan och det är mot tokjumbon Västerlöfsta samt nästjumbon Björklinge. Tar vi hemjobbet och hjälper till i försvar, precis som vi gjorde mot Almunge, så får Lama en jobbig afton. Generellt så har vi, i mitt tycke, bättre spelare än Lama och jag tror att det kommer vara avgörande för att vi ska segra på hemmaplan.

 

Matchfakta:
Lokomotiv Grillby IBK vs Lamadjurets AIBC, Herr div.3: 17:e omgången.
19:00 Nordiahallen.

Senaste resultat Loket vs LAIBC:
6-0 (0-3,0-2,0-1) till Loket 28:e oktober.
Läs mer om matchen >>>


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar