Derby & BHC byter tränare!

Tränare Lars Billing lämnar BHC. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC tränare och sportchef – Lars Billing lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan på grund av familjeskäl.

Det står klart att BHC och tränare & sportchef Lars Billing går skilda vägar pga. familjeskäl. En trio tar över tränarjobbet och det är Christoffer Sundell som blir ny huvudtränare för A-laget. Assisterande tränare blir Björn Palme och Fredrik Stenberg.

Björn Palme, Christoffer Sundell, Fredrik Stenberg. Foto: BHC

– Hoppas att BHC i allmänhet lyckas bra och spelarna i a-laget i synnerhet får en bra avslutning på säsongen, säger Lars Billing.

Nya tränare Fredrik Stenberg om hur uppdraget ser ut.

Ja, det går fort i hockey. Fördelningen, vi är ett tränarteam som kommer jobba tight ihop. Att få det här uppdraget känns riktigt inspirerande och kul, man har saknat tävlandet och pulsen vid matcherna. vi hade första träningen med grabbarna igår och det verkar vara ett riktigt skönt och positivt gäng.

Ni kliver rakt in i hetluften med match redan ikväll, hur går tankarna?

Matchen ikväll handlar om 3 viktiga poäng. Vi har ganska tunn trupp framförallt på backsidan. Vi plockar upp Simon Lundberg från J20 för att bredda backsidan till ikväll. Grabbarna gjorde en riktigt bra match i fredags mot Värmdö och det gäller att ha samma goda inställning och driv ikväll så kommer det gå bra, avslutar Stenberg

Assisterande lagkapten – Adrian Sjöqvist reflekterar över händelsen och kvällens match.

– Sjukt snabba puckar här… Men tror inte det ska förändra vårt spel inför ikväll, alla vet att JHC kan vara riktigt bra ibland och det är upp till oss spelare att fortsätta slita på det här sättet som vi har gjort i ett par matcher nu, då kommer JHC få en tuff kväll!

Matchfakta:
Järfälla HC vs Bålsta HC, Hockeytvåan fortsätt Östras 10:e omgång
19:10 i Järfälla Ishall.

Senaste resultat Bålsta HC:
3-4 förlust på övertid hemma mot Värmdö HC den 12:e januari.

Nyheter i truppen:
Ny tränarduo kliver in, läs mer ovan.

Sagt om motståndet:
Skuggar BHC i tabellen med 12poäng på kontot och jagar nytt kontrakt. Har så här långt gjort en helt okey säsong med tanke på förutsättningarna med sena avhopp inför säsongspremiären. Trots en bra målvakt i Linus Hildeby (fd BHC) så släpper laget in mycket mål, vilket vittnar om att defensiven är den svaga länken.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar