Dennis fixade julklappen!

Foto: Kent Lundqvist

Alltrean: Bålsta HC tog fjärde raka segern i Alltrean borta mot Mälarö HC där Dennis gjorde alla målen!

BHC fick den avslutning på året som man ville ha med en fjärde raka seger i Alltrean när MHC besegrades på bortais inför storpublik.

Med ett starkt reducerat lag så kallade BHC in rutinerade Dennis Näslund på isen och han gjorde minst sagt succé. I den första perioden så var han med i förarbetet till 0-1 där Dennis Lundgren kan överlista hemmakeepern Oskar Tördal.

– Ja, det blev ett inhopp igår och det gick helt okej faktiskt, medger Näslund själv.

Dennis Näslund senast s2019 i ESK och Hockeyettan. Foto: Kent Lundqvist

– Underbar insats av honom! Kul att se han i Bålsta tröjan igen! Trots åldern bidrar han med mycket rutin. Så förhoppningen är att vi ser mer av honom framöver, säger BHC-tränaren Kristoffer Hellgren.

Med två minuter kvar av första perioden så utökar BHC sin ledning när Dennis Von Walden gör 0-2 och kopplar greppet om matchen.

I mellanakten så blir det trevande spel och mållöst vilket gör att det fortsatt är 0-2 inför den tredje och sista perioden. Den perioden är bara dryga minuten gammal när Näslund avgör matchen med att göra 0-3 och BHC kan nu ta uppehåll över jul och nyår som obesegrat topplag.

– Stämmer. Väldigt svår match att analysera… Bra målvaktsspel från Richard (Mutze) är helt klart största faktorn till vinsten. Samtidigt som att deras mv håller ned siffrorna.  Skönt att hitta ett sätt att vinna en fredag på Ekerö, avslutar Hellgren.

Om det blir mer spel för Näslund är ovisst, men det finns hopp.

– Vi dominerar i första perioden men sen blir vi lite bekväma och bjuder in motståndarna i matchen de två kommande perioderna. Mutze kliver då fram och blir en vägg där bak som gör att vi lämnar Ekerö med full pott, menar Näslund som berättar om fortsättningen:

– Det var kul att lira, hockey är ju roligt men idag känns det lite i kroppen. Jag ska ta en funderare, men det är absolut inte omöjligt att det blir mer spel, bara kroppen fungerar och det går att få ihop med jobb så ska det nog inte vara en omöjlighet.

 

Mälarö HC- Bålsta HC 0-3 (0-2,0-0,0-1)

 Skott: 35-29 (7-13,13-8,15-8)

Period 1: 0-1 (16:35) Dennis Lundgren, 0-2 (18:00) Dennis Von Walden.
Period 2: X
Period 3: 0-3 (41:47) Dennis Näslund.

PIM: 6 (2:0:4) – 18 (0:14:4)

Publik: 320

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar