Den här utrustningen behöver du för att spela golf

Spelar du golf, eller har du lust att börja med det? Golf är en social och spännande sport, men även en dyr idrott att hålla på med. Som tur är finns det många möjligheter att spara lite pengar, även om du är en ivrig golfare. Här guidar vi dig igenom utrustningen du behöver och inte behöver.

Behöver du hjälp till finansiering av golfutrustning? Då kan ett lån utan säkerhet vara lösningen.

Detta behöver du

För att spela golf är det några inköp som är helt nödvändiga. Kom ihåg att det även finns möjligheter att låna utrustning, något som kan vara en bra lösning för de som bara spelar ett par gånger om året. För att spela på en golfbana är det oftast krav på att man har medlemskap i en golfklubb. Här är utrustningen du behöver för att spela golf:

Golfbag

Alla golfare behöver en golfbag. Det är helt nödvändigt då den ska bära på golfklubbor och annan golfutrustning, och de flesta förvarar även saker som mobil och plånbok i golfbagen. Du behöver minimum en vagnbag med en bra bärsele, och den bör helst ha olika fickor till att förvara golfutrustning och andra personliga ägodelar.

Golfklubbor

För att spela golf behöver du ett set med golfklubbor. Om du är helt ny inom golfen bör du låna ditt första set av golfklubbor innan du köper egna, så att du kan prova om golf är något för dig. Spendera några timmar på driving rangen och gå en runda på banan för att bekanta dig med spelet. Om du bestämmer dig för att köpa ditt eget set med golfklubbor så behöver du minst följande:

  • En driver (1 wood) – detta är klubban med stort huvud som används till att göra utslagen från tee.
  • Två hybrider – dessa klubborna är en blandning mellan wood och järnklubbor, och används för att slå längre bollar på fairway.
  • Tre järnklubbor i olika vinklar för kortare eller längre slag, inklusive wedge för bunkerslag.
  • En putter som du använder för att putta bollen korta distanser på greenen.

Dessa klubbor motsvarar en halv golfbag, och räcker långt för nybörjare. En full golfbag består av 14 olika klubbor, vilket är det maximala antalet du får ha med dig under tävlingar.

Är du ute efter ett lån för att komma igång med golfen? Här hittar du marknadens bästa privatlån.

Tillbehör

Låt dig inte luras av alla fina tillbehör du hittar i pro-shopen. En del saker behöver du, men andra saker kan köpas för att man har lust till det eller ser behov av det vid ett senare tillfälle. Du tränger minimum följande utrustning:

  • Golfbollar – beroende på hur många du brukar tappa bort måste du ha x antal golfbollar i din golfbag.
  • Peg – dessa kan både tappas bort eller förstöras under en golfrunda. Du bör därför också ha några peggar i reserv.
  • Handduk – det är bra att ha om du spelar på en blöt bana.
  • Golfhandske.

Kläder och skor

På golfbanan är det en viss klädkod som gäller. Du ska vara fint och sportigt klädd, kläderna ska vara praktiska och skorna bör vara bekväma utan att förstöra gräset. Du bör även ha ett set kläder att använda när det regnar, och många föredrar att ha en keps till soliga dagar. Det är inte nödvändigt att köpa kläder och skor i pro-shopen. Priserna där är i regel väldigt höga, och utbudet är från kända märken. Allt du behöver kan köpas i vanliga sport- och klädesbutiker.

Detta behöver du inte

Det är frestande att köpa allt som lockar, men det är absolut inte allt som är nödvändigt. Viss utrustning kan du skaffa dig efterhand som du blir bättre och ser behovet, men som nybörjare bör du hålla dig till det grundläggande. Följande utrustning behöver du nödvändigtvis inte:

Två eller flera golfbagar

Proffsen har det, men du behöver inte det. Håll dig till en golfbag i en praktisk storlek så länge du är nybörjare. Efter några år kan det tänkas att du vill ha en lättare bag för korta rundor och golfresor, och en större bag för långa rundor och tävlingar.

Elektrisk golfvagn

En elektrisk golfvagn är kul att ha, men tar bort mycket av träningsutbytet du får av att gå en hel golfrunda. Så länge du klarar att bära bagen utan att förstöra ryggen, bör du motstå frestelsen av att köpa en elektrisk golfvagn.

Puttmatta

Får du det i julklapp så behöver du inte returnera den, men det är helt onödigt att köpa en puttmatta till sig själv. Om du vill träna på att putta, åk till den lokala golfklubben.

Designerkläder

Proffsen går självklart runt i golfkläder från designermärken, men det är absolut inte nödvändigt att göra det för att följa golfbanans klädkod. Allt du behöver finns i din lokala klädes- och sportbutik.

Laser/GPS/Smartwatch

Laser och GPS är för de som är särskilt intresserade. Efter att du har spelat några år kan det vara kul att investera i elektronisk utrustning för att finputsa spelet, men det är något man köper för att man vill och inte för att man måste.

Letar du efter finansiering av golfutrustning? Klicka här för att låna direkt.

Lämna ett svar